El Wilde més complet

El Wilde més complet

El pivot brasiler és un dels golejadors de l’equip però és el màxim assistent dels de Carmona

Wilde va arribar a la disciplina blaugrana a l’estiu del 2010 després de jugar cinc temporades a ElPozo Múrcia i dues al Magna Navarra. A Múrcia es va convertir en un dels millors golejadors de la història de la LNFS. Va ser nomenat dues vegades millor pivot de la competició (2008/09 i 2009/10) i, a més, també va ser el màxim golejador de la competició les dues mateixes temporades del seu reconeixement individual, amb 46 i 47 respectivament.

Referència en atac

Al Barça el pivot brasiler ha continuat sent una de les màximes referències en atac des que va arribar a les ordres de Marc Carmona. Les primeres quatre temporades va compartir vestidor amb un altre gran golejador com Fernandao, i aquesta ho està fent amb una de les joves promeses brasileres, Ferrao.

Gairebé 200 gols amb el Barça

L’olfacte de gol mai l’ha perdut, i una prova evident d’això són els seus números. En les quatre temporades que fa que vesteix la samarreta blaugrana Wilde ha marcat 128 gols en Lliga: 30 el primer any, 40 el segon, 18 el tercer, 25 la temporada passada i 15 aquesta. A més, a tots aquests registres s’hi han de sumar les dianes fetes en les altres competicions. A la Copa del Rei ha fet 28 gols i és el 'Pitxitxi' culer; 14 a la Copa d’Espanya; 20 en competicions europees, i 4 a la Supercopa d’Espanya. En total ha marcat 194 gols en competicions oficials amb el FC Barcelona.

El Wilde més generós

Un dels aspectes més destacats de Wilde és la seva generositat en el joc. Molts golejadors només se centren a marcar i s’obliden d’aspectes molt importants en altres àmbits. Aquesta temporada el brasiler és el tercer màxim recuperador del FC Barcelona amb 123 pilotes recuperades, només per darrere de Sergio Lozano (172) i de Jesús Aicardo (135). A més, és el jugador que més assistències de gol del Barça ha fet a la LNFS, amb 11. A banda de sumar 15 gols i de ser el tercer màxim golejador de l’equip, ha estat capaç de fer 11 passades de gol als seus companys.

Si, a més, suméssim les estadístiques de la Copa del Rei, Wilde ha estat el màxim recuperador (38), empatat amb Sergio Lozano, i el segon màxim assistent, amb quatre passades de gol, tot just per darrere de Lozano, amb sis. En qüestió de gols, Lozano n’ha fet set, mentre que el pivot brasiler n’ha fet sis.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut