fcb.portal.reset.password
Andreu Plaza dóna instruccions durant un partit contra l'Hospitalet

Andreu Plaza, durant un partit contra l'Hospitalet / FOTO: ARXIU FCB

El futbol sala comença a travessar fronteres i el FC Barcelona s’hi vol implicar. Està sent un estiu diferent per a Andreu Plaza, l’entrenador del Barça B i el supervisor de l’acadèmia blaugrana, que ha viatjat a Cary, Carolina del Nord, per portar a terme un campus de sis setmanes amb nens americans. Es tracta d’un programa pilot, organitzat per SportHQ i USA Futsal, que té l’objectiu d’inculcar els coneixements, les tàctiques, les tècniques i la passió pel futbol sala. Un primer pas per expandir l’esport en un país, els Estats Units, sense gaire adeptes. Aquest any és el primer cop que es duu a terme aquesta activitat, però, si tot va bé, el proper pas serà enviar cap a Barcelona entrenadors i jugadors americans per aprendre dels millors.

El tècnic Andreu Plaza, que és el protagonista d’un reportatge de The News & Observer –un mitjà de comunicació de Carolina del Nord–, s’ha emportat amb ell quatre dels seus joves jugadors, dos de l’acadèmia del Barça i dos més de la Fundació. Una recompensa pel comportament i l’actitud que han mostrat durant tota la temporada.

Tots cinc, doncs, han gaudit de sis setmanes d’entrenament amb nens americans, que han après de membres d’un dels millors clubs de futbol sala del món. Tot i que Plaza sap que “és molt difícil comparar el joc d’aquests nens amb el del Barça, perquè el nivell és completament diferent”, el tècnic català marxa satisfet amb la feina feta: “L’evolució dels nois és molt bona; el més positiu és que tenen ganes de continuar millorant”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();