fcb.portal.reset.password
Gabriel és un dels millors jugadors blaugranes

Gabriel, a les portes del Palau Blaugrana / Foto: Víctor Salgado

Com veu el Barça Alusport aquesta temporada, en què fins ara han patit tan sols una derrota?
"L'equip està bé, hem aconseguit complir amb els nostres objectius des del primer semestre, avancem en la Copa del Rei i també a la fase final de la UEFA Futsal Cup, la competició més important. Desgraciadament vam perdre el nostre últim partit de Lliga, però seguim bé. Ara arriba la fase decisiva de la temporada i hem d'estar al cent per cent".

Malgrat haver patit només una derrota, l'equip ha tingut resultats inesperats aquesta temporada. Quin n'ha estat el motiu?
"És veritat. Hem empatat a casa alguns partits que en teoria hauríem d'haver guanyat, però això de vegades passa. Penso que vam tenir una fase del campionat en què no estàvem fins de cara a porteria. Jugàvem bé, però ens faltava punteria en les finalitzacions. Crec que ha estat això, però per mi és normal que un equip tingui bons i mals moments durant la temporada".

En la seva opinió, què té de millor el Barça Alusport que el manté sempre entre els primers, lluitant pels títols?
"Crec que en els moments decisius el nostre equip sap competir. Això és el més important i la nostra principal característica. Sempre hem tingut més victòries que derrotes. A més d'això, hem aconseguit molts títols".

L'any passat el Barça va guanyar la Lliga Espanyola, la Copa del Rei i va caure a les semifinals de la Champions. Creu que aquest any seria possible repetir aquesta gesta o potser conquerir el triplet?
"Tant de bo aquest any aconseguim el triplet; ens va faltar molt poc per a això la temporada passada. Estem entrenant-nos molt fort i mentalitzats aquesta vegada a la Champions. Per a nosaltres i per a l'afició és una competició especial. Farem tot el possible per portar la segona Champions al Barça".

El Palau Blaugrana té una mitjana d'aforament cada vegada millor i molt gràcies a vostès, al Barça Alusport. Com analitza el fet que la seva actuació serveixi per portar cada vegada més aficionats al Palau?
"Això ens fa molt feliços. És la meva tercera temporada al Club i ens sorprèn de manera positiva veure que cada any l'aficionat compareix, ens dóna suport, i és molt especial jugar amb el Palau ple. Sabem que això depèn dels resultats de l'equip i per això el nostre desig és el de seguir en el camí de les victòries. D'aquesta manera també farem que el futbol sala del Barça segueixi creixent i que l'aficionat segueixi gaudint de l'equip".

Quin és el seu paper en aquest equip?
"Sóc un jugador de grup, no sóc d'aquells que apareix individualment en un partit. Busco fer que l'equip jugui a l'atac, però al mateix temps cuidant que estigui bé en l'aspecte defensiu. Crec que sóc un jugador important en aquest aspecte. No sóc dels que marquen molts gols, però busco fer la meva feina de la millor manera possible".

Gairebé 40 títols en la seva carrera, assoliment digne del Llibre Guinness. Vostè és l'exemple ideal del que és estar en el lloc correcte a l'hora correcta?
"(Rialles) Crec que és una mica de tot. Però penso que vaig tenir molta sort per haver participat en la fase bona del Carlos Barbosa, de la selecció brasilera, l'Interviú i també de venir al Barça en el seu millor moment. Realment em veig com un afortunat per jugar en clubs amb tants cracs, per disputar finals i per haver tingut la felicitat de conquerir molts títols".

Com es defineix vostè a la pista?
"Sóc un jugador més defensiu però que sempre està intentant millorar en totes les facetes del joc. És obvi que tots volem marcar un gol de tant en tant, però la veritat és que em definiria com un jugador defensiu".

I fora de les pistes?
"Era molt tímid abans, però he millorat molt en aquest aspecte (rialles). Ara intento ser comunicatiu amb les persones, perquè passo més temps amb les persones de la feina que amb la meva pròpia família, que és al Brasil. Llavors, busco aprofitar cada dia amb els meus companys de la millor manera possible. És clar que hi ha alguns amb els quals tinc més afinitat, però em definiria com una persona normal i feliç".

En una xerrada amb Ari Santos ell em va donar més o menys el perfil dels altres companys de l'equip. Si és el cas, em va dir que era el 'professor', ja que sempre té alguna cosa interessant a dir...
"(Rialles) La veritat és que aquesta història de professor va començar perquè jo tinc les celles grans i hi havia un tipus al Brasil que també les hi tenia i era professor. Llavors, això va sorgir més com un sobrenom que com una floreta. Aquí a l'equip hi ha de tot, els que són seriosos, els més bromistes. Jo potser no sóc dels més bromistes, però intento sempre passar-m'ho bé amb els altres companys".

Què és el que més troba a faltar del Brasil?
"El que més trobo a faltar és una bona barbacoa. Nosaltres, els brasilers, sempre intentem reunir-nos per fer un bon xurrasco els caps de setmana que tenim festa. Però el problema és que aquí mai queda igual, per factors com la barbacoa, el carbó i fins i tot la carn, que és diferent".

Qui ha estat la seva referència a la carrera?
"Com ja t'havia comentat, vaig tenir la sort de jugar amb els millors de la meva generació. La meva referència va ser l'aler Vinicius, que ara juga al Brasil. Vam jugar junts al Carlos Barbosa i a la selecció brasilera, on va ser el capità. Sempre el vaig tenir com a referència, tant dins com fora de les pistes, ja que és un gran amic. També tinc Ari i Wilde, amb els quals he viscut grans moments amb el Brasil i ara també aquí al Barça. Són dos amics que els portaré per a tota la vida".

Entre les seves conquestes té cinc Copes Intercontinentals. Amb tants títols importants, és possible triar entre algun com el seu preferit?
"Moltes vegades em veig pensant en la quantitat de jugadors molt millors que jo que mai han tingut aquesta oportunitat. Vaig tenir molta sort, he guanyat una Copa Intercontinental amb el Carlos Barbosa -quatre amb l'Interviú de Madrid. La veritat és que busco celebrar els títols amb molta intensitat perquè mai saps si guanyarà algú altre. Però, si he de triar, em quedo amb la Champions que he guanyat amb el Barça, que per a mi és la competició més bonica. Ja amb el Brasil em quedo amb el Mundial del 2008, al Maracanazinho. Va ser inoblidable".

I la selecció brasilera?
"Després del Mundial que vam guanyar el 2012, a Tailàndia, hi va haver una gran reformulació a la selecció i ja no m'han tornat a trucar. Però mentre estigui bé aquí, al Barça, sempre estaré disponible. Si un dia em necessiten, que no dubtin a trucar".

Más que un Club

En la seva opinió, per què el Barça és més que un club?

Vaig tenir l'oportunitat de jugar al Brasil, a Madrid, ara a Barcelona i et puc assegurar que aquí és diferent. A Catalunya, les persones viuen el Barça d'una manera molt intensa, gairebé com una religió. Crec que també ajuda el fet que el Club tingui diferents seccions. Gràcies a Déu vaig tenir l'oportunitat de jugar en grans equips i puc garantir que l'estructura del Barça és incomparable en tots els aspectes. Em sento un privilegiat per jugar aquí.


Tornar a dalt