fcb.portal.reset.password

Fernandao, amb la Supercopa d’Espanya. / FOTO: VÍCTOR SALGADO

Després d’haver superat amb èxit les finals de la Copa Catalunya i la Supercopa d’Espanya, la secció de futbol sala inicia aquest dissabte contra el Gran Canària (19.30, hora peninsular) la competició regular. I ho fa en un estat pletòric. “Estem al 100%. El treball plantejat a principi de pretemporada està sortint”, ha explicat Fernandao en declaracions al programa ‘ADN Barça’ de Barça TV. “Guanyar els dos títols és un plus per a nosaltres. Estem motivats, però hem d’estar mentalitzats per seguir guanyant”, ha afegit. El brasiler també ha comentat: “Cada vegada és més difícil perquè els rivals ens veuen cada dia i ens estudien més”.

La temporada anterior els de Marc Carmona no van guanyar la Copa Catalunya ni la Supercopa d’Espanya, i, segons Fernandao, aquest curs els blaugranes també volen treure’s l’espina de la Copa d’Europa: “Dormim cada dia amb la il·lusió que l’hem de guanyar. Tal com va anar la temporada passada i la il·lusió que tenim, crec que aquest any serà diferent”.

Un equip sense límits

La Supercopa d’Espanya aconseguida aquest dimarts era el trofeu que li faltava al FC Barcelona de futbol sala. Això no fa, però, que l’equip perdi la il·lusió. “Nosaltres seguim treballant partit a partit amb la mateixa il·lusió del primer any”, ha dit el pivot. “Hem agafat el gust a guanyar i sembla que sempre guanyes. Hi ha partits que no estem bé però al final acabem guanyant gràcies a la mentalitat que hi ha al vestuari”. “Si som honestos –ha continuat–  amb nosaltres mateixos, aquest període es pot allargar al màxim”.

Respecte a la final contra el Pozo Múrcia, en la qual els visitants van estar a punt de remuntar, Fernandao ha valorat: “Era una final contra el Pozo i podia passar qualsevol cosa. La primera part va tenir un resultat normal. Vam començar amb una intensitat molt alta. A la segona part ells van fer porter-defensor i vam estar 20 minuts defensant. És complicat”.

El sisè jugador

Un dels factors clau que han ajudat a aconseguir el títol de la Supercopa d’Espanya ha estat el fet que el partit de tornada s’ha disputat al Palau. El mateix Fernandao assenyala: “Aquest format ens ha ajudat bastant per decidir a casa nostra. Aquí tenim el sisè jugador, que és l’afició”.

En aquest sentit, ha afegit: “Encara és millor tornar al Palau i veure com està la grada. És espectacular”. “Teníem un problema, que era jugar a les 22.15 hores de la nit, i després de veure la grada s’ha d’agrair l’esforç que fan les famílies i els aficionats. Hi ha molts seguidors que ens segueixen des dels temps que perdíem”.

Les curiositats de Fernandao

El brasiler ha explicat un dels seus capricis abans d’un partit: “M’agrada entrar l’últim. Escolto música i no sempre és samba. Depèn del partit”. També ha dit que quan no juga a futbol sala aprofita per “estar a casa amb la família”. “També he estat estudiant per treure la pressió de cada dia”, ha afegit.

Tornar a dalt