Espanya, eliminada a la pròrroga, i Itàlia jugarà la final de l’Europeu

Espanya cau derrotada per Rússia a la pròrroga per 4-3 La Itàlia de Saad mirarà de revalidar el títol aconseguit el 2003 davant de Rússia

La selecció espanyola no podrà revalidar per cinquena ocasió consecutiva el títol de Campió d’Europa en caure derrotada a la pròrroga per 4-3 contra Rússia. Malgrat jugar millor que el seu contrincant gairebé tot el partit, els espanyols no han pogut doblegar els russos i ara jugaran dissabte el partit pel tercer i quart lloc amb Portugal.

La primera part de la segona semifinal del Campionat d’Europa ha estat clarament dominada per Espanya durant els primers vint minuts del partit. Els homes de José Venancio han tingut les millors ocasions però el porter rus, Gustavo, ha estat l’artífex de mantenir la seva porteria a zero fins al minut 16. Ha estat llavors quan en una gran jugada de combinació de l’equip espanyol, Pola ha avançat la selecció espanyola. Raúl Campos ha amenaçat el xut però en l’últim moment ha deixat la pilota enrere perquè el jugador de l’Inter posés l’1-0 al marcador. Amb aquest resultat, tots dos equips han marxat als vestidors.

Després del descans, el partit s’ha tornat més boig i les ocasions s’han repartit per tots dos equips. Després d’un servei de córner, Sergeev ha xutat des de 14 metres i ha foradat per l’escaire la porteria de Rafa. Tres minuts més tard, una altra vegada a la sortida d’un córner, Lykov ha aprofitat una badada defensiva i s’ha tornat a avançar al marcador. Però vint segons més tard, Rafa Usín en una jugada personal ha fet l’empat. Quan encara no havien pogut celebrar el gol, els russos han robat una pilota i Fukin ha fet el tercer. El segon tram del període ha estat d’alternatives constants, però Espanya no podia trobar la xarxa russa. Quan quedaven quatre minuts, els espanyols han decidit jugar amb el porter-jugador i a falta de dos minuts, Miguelín ha fet l’empat a tres i ha portat Espanya a la pròrroga.

La pròrroga, decisiva

Al temps extra, s’ha repetit el mateix guió que a la primera part del partit. Espanya dominant el partit completament i els russos deixant que els espanyols tinguessin el domini del matx. Tot i això, en una jugada de Robinho quan quedava només un minut, ha tingut un mà a mà amb Rafa que no ha desaprofitat i ha fet el quart per a Rússia. Espanya ha sortit amb porter-jugador a la desesperada per mirar d’igualar el marcador, però no ha estat possible.

Itàlia a la final (4-3)

En canvi, la Itàlia de Saad Assís s’ha classificat per jugar la final del Campionat d’Europa per tercera vegada a la seva història després de derrotar Portugal per un resultat de 4-3. Els italians han encaixat un bon partit i el blaugrana Saad jugarà dissabte la final davant de Rússia.

El capità italià Gabriel Lima ha obert el marcador quan encara no s’havia jugat el primer minut després d’una assistència de Saad. Passat l’equador del primer temps, els portuguesos han empatat mercès a un xut de Ricardinho.El porter transalpí Mammarella ha estat un dels grans protagonistes del partit i ha anat parant tots els xuts dels portuguesos a la porteria italiana durant els el primer període del xoc. Tot i això, Pereira quan quedava poc menys d’un minut, ha avançat els portuguesos i han marxat als vestidors amb un avantatge de 2-1.

A la represa, Itàlia ha mirat d’empatar el partit el més aviat possible. Prova d’això és el gol aconseguit per Romano després de tres minuts de començar el segon període. El partit ha seguit en la mateixa tònica de la primera part però en quatre minuts bojos, els italians han fet el tercer i el quart que han deixat el partit molt decidit. Un minut més tard, Queirós ha retallat les diferències però no era suficient. Els portuguesos han decidit jugar amb porter-jugador però han tingut l’èxit que buscaven. I això que, amb el partit pràcticament acabat, han tingut una doble ocasió per empatar el partit, però la pilota no ha trobat la xarxa italiana.