fcb.portal.reset.password
El tanca brasiler és un dels referents del Barça Alusport

Ari Santos és un dels ídols del Palau / Foto: Víctor Salgado

El Barça Alusport va segon a la Lliga Espanyola i ja s’ha classificat per a la Final a Quatre de la UEFA Futsal Cup. Com analitza la temporada del Barça Alusport fins ara?
Al meu entendre estem fent una bona temporada. Ja hem aconseguit dos títols i seguim bé en totes les competicions. Vam tenir alguns resultats que no esperàvem però per mi es pot considerar una temporada bona fins ara.

Com explica aquesta presència constant entre els primers d'un equip que ha guanyat tots els títols possibles en els últims tres anys?
Crec que és l'ambició que aquest grup de jugadors té per seguir guanyant. Cada temporada les ganes de seguir evolucionant i aconseguir títols es renova. Crec que aquesta és la principal raó per la qual el Barça està sempre lluitant per noves conquestes.

El Barça Alusport està una vegada més a la Final a Quatre de la UEFA Futsal Cup, després d'una dura eliminació la temporada passada. Creu que el Barça és favorit aquest any?
Penso que som un d’ells. És el títol més important del futsal i lluitarem amb totes les nostres forces per aconseguir aquest títol. No volem que es repeteixi el de l'any passat.

Vostè va arribar al Barça el 2009, i a partir del 2010 l'equip va guanyar tot el que ha disputat. En la seva opinió, quin ha estat el gran encert en tot aquest procés?
Crec que va ser l'encert en els fitxatges. A més d'això, hi havia el talent de la casa. Però per mi l'arribada de jugadors amb títols i experiència va ser fonamental perquè l’equip obtingués tant èxit en tan poc temps.Dels 13 jugadors del Barça Alusport, set són brasilers. L'idioma oficial de l’equip és el portuguès i no ha de faltar 'feijoada' a la dieta dels jugadors...

(Rialles)La veritat és que parlem el portuguès amb molta freqüència aquí, però això quan estem només entre nosaltres, brasilers. Quan hi són els altres companys i el cos tècnic, per respecte, parlem en castellà.

En la seva opinió, per què el Barça és més que un club?
Principalment per l'estructura. En el futbol convencional és normal veure molts clubs ben estructurats, però en el futbol sala he jugat per a diversos equips i puc assegurar que l'estructura del Barça és incomparable. També m'ha impressionat l'equip mèdic. Vaig tenir dues lesions en la meva etapa com a blaugrana i puc afirmar que la qualitat dels metges del Club és excepcional. Per no parlar de l'ambient de treball, que és espectacular. És com estar en família.

Tot equip té els seus personatges, el rondinaire, el bromista, el tímid, etc. Qui és qui aquí al Barça Alusport?
(Rialles) Aquí també en tenim alguns. El rondinaire, sense cap dubte, és Saad. El porter Sedano és la nostra víctima. Tots li prenen el pèl i ell només ens aguanta perquè és una persona espectacular. Fernandao només té la cara de dolent, però els que el coneixen saben que és només la cara. Wilde és el bromista i a Gabriel li diem “professor” perquè sempre té alguna cosa interessant a dir. A Lin li dèiem “pollastre sense cap” perquè quan va arribar tenia un estil una mica boig de jugar. Al Jordi Torras l’anomenem “Presi” per la seva manera de portar el vestidor, ja que és el nostre capità. Bromes a part, la veritat és que hi ha un grup fantàstic aquí.

Wilde va comentar que vostè va ser una de les seves referències a la carrera. Què se sent en rebre un elogi com aquest d'un jugador d'aquest nivell?
És un honor. Conec Wilde des que vaig començar a jugar a la General Motors (GM) al Brasil i puc assegurar que ell i Lenisio són els millors finalitzadors que he conegut. Quan estan davant de la porteria saben arreglar la situació d'una manera extremament eficient. Wilde sempre m'ha donat alguns consells en aquest aspecte i puc afirmar que gràcies a això vaig poder millorar molt ofensivament.

I parlant de referències, quina ha estat la seva?
Hi havia un jugador quan vaig començar la meva carrera a la General Motors i amb qui també vaig jugar a l’Ulbra que va ser el meu gran ídol. El seu nom és Almir i també va formar part de la selecció brasilera. Va ser el meu principal referent quan vaig començar a jugar i sóc feliç per haver jugat amb el meu ídol tant a la GM com a l’Ulbra.

Com definiria el seu estil dins de la pista?
Sóc un jugador amb característiques defensives, però que m'arrisco molt també en l'aspecte ofensiu. Aquesta temporada he marcat deu gols i ja vaig tenir també l'oportunitat de marcar molts gols en partits importants. Crec que la meva principal qualitat és l’entrega. El que potser em falta a la part tècnica ho compenso amb ganes i motivació.

I com és Ari fora de les pistes?
Sóc molt d'estar amb la meva família. Tinc la meva dona aquí, el meu fill i la meva dona està embarassada un altre cop. Gaudim molt de la ciutat de Barcelona, dels restaurants i de tot el  que aquest lloc ens ofereix. Al meu entendre, és la millor ciutat del món. Però crec que el que més em caracteritza és la meva passió pels esports. Quan no estic jugant a futbol sala, estic pedalant o practicant un altre esport. Per exemple, m'encanta el surf i quan estic de vacances és l'activitat esportiva que més m'agrada practicar.

Durant deu anys (2002-2012) vostè ha format part de la plantilla de la selecció brasilera. Ha guanyat dos mundials, sud-americà, Grand Prix, entre altres títols. En la seva opinió, el Brasil és el país del futbol sala?
Penso que al Brasil hi ha material humà per formar cinc seleccions i totes del més alt nivell. Hi ha una impressionant generació de nous talents, a més dels jugadors ja consagrats. Vaig ser feliç durant molts anys amb la selecció brasilera, però la veritat és que ara ja no puc fer una anàlisi tan profunda com abans, ja que fa algun temps que sóc fora del grup. Després del Mundial que vam guanyar el 2012 vaig enviar una carta a la Confederació Brasilera de Futsal demanant que no em convoquessin més.

Ari avala el fitxatge de Dyego

El Barça acaba de fitxar un altre brasiler, Dyego. Què n’opina?
És un bon fitxatge per a l'equip. És un jugador tècnic, de la nova generació de talents del futbol sala brasiler. Penso que si el Barça l'ha fitxat és perquè té molt a oferir al Club. El Barça és molt exigent amb les noves contractacions i si ho fan és perquè es fien del jugador.

Tornar a dalt