Ari Santos és un jugador defensiu amb un gran instint golejador

Ari Santos s’ha convertit en un jugador indispensable per als esquemes de joc de Marc Carmona, entrenador del FC Barcelona Alusport

El tanca brasiler va arribar la temporada 2009/10 sense fer gaire soroll procedent del Malwee brasiler. La temporada 2006/07 ja havia jugat a l’LNFS a les files del Celta de Vigo i coneixia la competició perfectament. Però ha estat al Barça Alusport on el jugador ha esclatat, i s’ha convertit en un dels jugadors més importants per al preparador català.

La seva contundència en defensa se suma al fet de la tranquil·litat que dóna als seus companys traient la pilota des del darrere. Evita els riscos innecessaris i té la contundència que cal per tallar els atacs dels rivals. A més, la seva gran col·locació l’ajuda a recuperar pilotes compromeses i a evitar perills prescindibles als porters blaugrana.

Però a totes les virtuts en defensa cal sumar-hi l’olfacte golejador. Aquesta temporada ja ha marcat quatre gols en Lliga i davant d’ElPozo va marcar el segon i va donar una tranquil·litat al Barça Alusport molt necessària per tal d’afrontar els últims minuts del partit davant d’un rival que pressionava molt. La jornada anterior va fer un doblet davant del Burela Pescados Rubén i es va estrenar en Lliga en la primera jornada del campionat davant del CA Gran Canària. De fet, és el segon màxim golejador en Lliga després de Sergio Lozano, que ha fet set gols.

Ari també és el jugador encarregat de jugar de porter-jugador quan el tècnic Marc Carmona considera adoptar aquesta tàctica en els partits. Amb ell en pista els blaugranes guanyen un gran repartidor de joc i la possibilitat de ser molt més incisius en aquesta faceta del joc tan arriscada. La importància d’Ari és cabdal per a l’entrenador. La prova evident és que és el jugador de camp més utilitzat aquesta temporada per Carmona, amb una mitjana de 21:35 minuts per partit.