fcb.portal.reset.password

Un moment de la presentació del llibre de Quim Miró. FOTO: Joan Sanfeliu.

El periodista Quim Miró és l’autor del primer llibre dedicat al FC Barcelona Alusport. ‘Barça futbol sala, el camí d’un equip campió’ explica el trajecte de l’equip des del 2005 fins que es corona com el millor conjunt d’Europa. L’acte de presentació, dirigit per Cristina Collado, va tenir lloc al Fnac de L’illa Diagonal ahir, dilluns. L’entrenador Marc Carmona i els jugadors Wilde, Ari, Torras, Fernandao i Gabriel no s’ho van voler perdre.

Marc Carmona i Javi Rodríguez, els noms propis de la secció

‘Barça futbol sala, el camí d’un equip campió’ explica “la transformació d’una secció oblidada i gairebé amateur en un equip que guanya títols”. “Els títols aconseguits no han estat flor d’estiu, hi ha molta feina darrere”, assegura el seu autor. Dels últims set anys de la història de la secció el periodista destaca els noms propis de Marc Carmona i Javi Rodríguez. “L’entrenador té ADN Barça, coneix la casa com ningú i és el millor tècnic de la història del Barça de futbol sala”, afirma el periodista. D’altra banda, la incorporació de Javi Rodríguez va significar un punt d’inflexió: “És el gran capità, el millor jugador català de la història i l’abanderat del Barça de futbol sala en uns primers anys difícils”.

El projecte del futbol sala blaugrana va anar agafant forma amb homes com Sedano, Cristian, PC, Fernandao o Igor. El 2010, “amb el retorn del fill pròdig, Jordi Torras, el Barça recull el que ha sembrat i passa d’aspirant a campió”, afirma Miró.

“Que un llibre parlés d’aquesta secció era impensable fa set anys”

Marc Carmona es va declarar molt content per la publicació d’aquesta obra: “Animo la gent a conèixer aquest difícil camí. Fa set anys que un llibre parlés d’aquesta secció era impensable”. Per Valtinho, exjugador del Barça de futbol sala, “és molt bonic que es valori el que s’ha fet durant aquests anys”. Per la seva part, Fernandao explica que és un llibre que recull la trajectòria “d’un projecte que quasi ningú confiava que es pogués convertir en el que és avui”. “La plantilla va tenir l’honor de guanyar títols i entrar al Museu del Barça, i ara agraeixo que es reculli la nostra trajectòria en un llibre”, assegura el pivot blaugrana.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();