fcb.portal.reset.password

Imatge de Fernandao jugant contra Rússia / FOTO: Fifa.com

Diuen que de ben nascut és ser agraït i Fernandao, després del particular calvari que ha patit en la prèvia i en els primers partits d'aquest Mundial amb la lesió, ho ha estat en l'entrevista que ha concedit a www.fcbarcelona.cat

El pivot del FC Barcelona Alusport admet estar "molt molt molt content" després d'una primera fase del Mundial en què no va poder ajudar. Ara, però, ja porta quatre gols i és, juntament amb el seu company d'equip Sergio Lozano, el màxim golejador blaugrana de la selecció espanyola.

Agraït i content

Fernandao explica que el duel davant Rússia ha significat una injecció de moral tremenda per a ells: "El primer gran combat que hem tingut, davant Rússia, crec que ens ha donat moltes forces. Va ser un matx molt difícil, però ara en tenim un altre igual de dur. No podem pensar que per haver guanyat els russos ho tenim tot fet, perquè davant Itàlia serà igual o pitjor."

Al '6 'del Barça Alusport li recompensa el fet que, després d'haver estat absent un parell de partits, ha tornat amb més força i ajudant el grup: "Personalment estic molt molt molt content. Vaig estar fora una mica per la lesió, però després he pogut tornar i a sobre estic ajudant l'equip. Això m’enforteix."

En aquest sentit, Fernandao agraeix la feina i els ànims de tots: "He d'agrair el treball de moltes persones en aquesta recuperació. El meu fisio particular, el doctor del FC Barcelona i els doctors i fisioterapeutes de la selecció. Tots sabíem que havia de complir un temps de recuperació i sense errors, perquè sabem que en una recuperació hi pot haver recaigudes, però el treball de tots va ser perfecte i aquí estic. Només puc felicitar-los."

"A la pista el meu gran suport han estat els companys. Dia a dia, amb el tracte rebut per ells, en l'esmorzar, el dinar, sempre amb bromes, i malgrat quedar fora ja en els primers partits de preparació, tots ells em van donar forces per seguir endavant. Això, i el suport incondicional de la meva família m'han ajudat moltíssim", conclou l'ariet hispanobrasiler.

Colòmbia, la cara, l'Iran, la creu

"La part de les sorpreses fins ara l'encapçala Colòmbia. No obstant això, en l'aspecte negatiu del Mundial he de dir que m'ha sorprès negativament Iran. Tots esperàvem molt més d'aquesta selecció i al final es va quedar en el camí ", explica Fernandao.

El davanter blaugrana, a més, també s'ha mostrat crític amb el format: "Hi ha una cosa que crec que podria estar millor al Mundial, com evitar encreuaments entre equips europeus d'una banda i americans de l'altra. Així ens evitaríem perdre seleccions potents com Rússia pel camí. Sense desmerèixer el treball de Colòmbia, no és gaire normal que es fiqui a semifinals i que Rússia quedi fora. Les semifinals podien ser més justes, més d'acord amb el que és un Mundial."

El duel amb Saad, un partit especial

"Saad és un grandíssim amic que juga per Itàlia, com a Rússia hi tinc Cirilo, però tots sabem que cadascú defensarà els seus colors i l'amistat quedarà de banda per uns minuts i després seguirà. Això no canviarà. Només desitjo que Saad acabi el partit bé, sense lesions, però, clar, classificant-nos nosaltres per a la final. Personalment lluitaré fins a la mort per ser a la final", reconeix el jugador del Barça Alusport en relació amb el partit de semifinals que jugarà aquest divendres a les 11.00 hores davant Itàlia.

L'anterior Mundial, més difícil

"Comparat amb el del 2008, crec que l'anterior Mundial va ser més difícil. No sé si va ser pel format o què, però va ser més difícil. Vam tenir partits més complicats en la primera i segona fase. Aquí a quarts ja ens ha tocat Rússia, que penso que era una de les grans favorites. A Brasil van ser una mica més tranquils els primers encreuaments", ha afirmat Fernandao.

Tornar a dalt