FCB Alusport – Triman Navarra: Estrena amb un triomf treballat (3-2)

Els de Marc Carmona han hagut de capgirar un 1 a 2 en contra per endur-se la victòria en el primer partit de la Lliga 2012/13

El Barça Alusport ha debutat a la Lliga 2012/13 amb una victòria treballadíssima davant el Triman Navarra. No ha estat fins al minut 36 que els de Marc Carmona han aconseguit el gol del triomf, a càrrec de Jordi Torras, que ha posat el 3 a 2 en el marcador i ha donat els tres primers punts del campionat.

Abans de l’inici del partit, i amb els jugadors del futbol base damunt la pista, Cristian, Ari Santos, Sergio Lozano i Marc Carmona han rebut els guardons de l'LNFS com a millors jugadors de la temporada passada. Cristian ha rebut el premi al millor porter, Ari Santos com a millor tanca, Sergio Lozano, al millor ala i jugador de la competició, i Marc Carmona com a millor entrenador. A més, Lozano també ha rebut el reconeixement de l’Associació Nacional d’Entrenadors Espanyols.

20 minuts intensos

Primera part intensa en què el Barça Alusport ha aconseguit refer-se dels dos gols rebuts en només un minut i arribar al descans amb l’empat a dos. Els blaugranes han començat el partit molt actius, amb un Lin, que amb tres ocasions en els primers minuts, ha liderat l’atac dels de Marc Carmona. Ari Santos i Sergio Lozano han tingut als seus peus la possibilitat d’obrir el marcador. Mentrestant, el Triman Navarra no s’ha deixat impressionar per aquest inici del Barça Alusport, i a través de jugades puntuals s’ha apropat a la porteria de Sedano. El primer avís dels navarresos ha arribat en el minut sis, quan Carlitos no ha arribat per ben poc a una centrada d’Eseverri. I just després nova oportunitat, ara de Roberto Martín.

Dos minuts, tres gols

Lin ha estat l’encarregat de fer el primer gol del Barça Alusport en aquesta Lliga 2012/12. Ha estat en el minut 11, quan, després d’una boníssima assistència de Saad Assis, l’ala ha superat el porter Asier. Però no havia passat pràcticament un minut quan Ximbinha ha sorprès Sedano amb un potent xut des de la frontal i ha fet l’empat. I just després una canonada de Rafa Usin ha posat l’1 a 2 a l’electrònic del Palau. Marc Carmona ha demanat temps mort després de veure com el Triman Navarra ha capgirat el gol de Lin en poc més d’un minut. Els blaugranes han quedat una mica tocats, però en el 16 ha aparegut Ari Santos, que, després d’una jugada de Lin per l’esquerra, ha fet l’empat a dos. Abans del descans, Fernandao ha tingut la possibilitat de fer el 3 a 2, però el seu xut ha sortit fora.

Tensió fins al final

La segona part ha començat amb la mateixa intensitat que els primers vint minuts. De nou, Lin s’ha convertit en el jugador revulsiu d’aquest inici, ja que als 13 segons ha fet lluir el porter Asier. Tot seguit ha arribat un xut al pal de Ximbinha, que feia presagiar que el partit es resoldria als últims instants. I és que malgrat que el Barça Alusport s’ha abocat a l’atac, no podia perdre la concentració per no veure’s sorprès per un contraatac dels navarresos. Lin, d’esperó, ha estat a punt de marcar. Aicardo ha enviat en el 27 un xut fora i ha fet palès el domini absolut dels blaugranes damunt la pista. Fernandao ha desaprofitat una falta llançada per Torras i no ha arribat a rematar per ben poc. I en el 32 Saad ha enviat una pilota al pal. De mica en mica, però, el Triman Navarra s’ha anat refent de la intensitat blaugrana i ha tornat a generar ocasions de perill anul·lades perfectament per Paco Sedano.

Malgrat tot, però, amb un Triman Navarra que pràcticament ha renunciat a l’atac, ha arribat el gol del Barça Alusport, obra de Jordi Torras. Ha estat un golàs del capità blaugrana, que, amb el taló, ha fet entrar la pilota al fons de la porteria defensada per Asier. Amb el 3 a 2, els navarresos han recorregut al porter-jugador per empatar l'enfrontament, però els de Marc Carmona han sabut patir en aquests últims minuts de partit i han aconseguit guanyar al Palau, en la primera jornada de Lliga.