fcb.portal.reset.password

Carmona, atenent els mitjans / FOTO: FCB

Marc Carmona vol que l’equip segueixi sent fort al Palau Blaugrana, de la mateixa manera que ho ha fet al llarg de la temporada. Per això, el tècnic barcelonista demana als seus jugadors que “no els condicioni l’1-0 en contra”: “És cert que no estem acostumats a aquestes situacions adverses però tenim molta experiència. És molt important afrontar el partit sense que et condicioni l’1-0.”

L’entrenador del FC Barcelona Alusport apunta que l’equip ja ha viscut situacions adverses, però sempre a les finals: “Ho hem viscut a les finals on, de vegades hem començat a casa i hem perdut i l’equip sempre ha sabut respondre bé. En una sèrie a tres o a cinc, després de cada punt és molt important com afrontes tu mentalment el següent partit. No ens ha de condicionar l’1-0 en contra.”

Guanyar o guanyar

De cara al matx d’aquest divendres a les 21.30 hores, no hi ha volta de full. Cal guanyar o guanyar: “Aquest és un partit que no té una segona oportunitat. És la primera vegada en dos anys i mig que tenim un punt en contra. L’equip havia passat fins ara tres quarts de final i dues semifinals guanyant 2-0 i aquest fet ens fa pensar una mica més del compte a tots, però vaja, penso que si som capaços d’oblidar-nos d’això i fem un bon partit tenim moltes opcions de guanyar.”

Per aconseguir anivellar l’eliminatòria de semifinals contra el Caja Segòvia caldrà corregir certs aspectes que no van estar prou bé en el primer partit: “Hem de corregir algunes coses. Crec que coneixem bé el joc de Segòvia, la seva idea de joc... Ells són un equip que generen molt bé els espais per darrera de la nostra esquena i després els saben aprofitar. En el partit jugat al Pedro Delgado potser després de l’empat ens vam precipitar una mica. Hem de corregir això, hem de millorar alguna coseta en atac. En fi, millorar tot allò que creiem que no vam fer bé el passat dissabte.”

El millor Palau

“Esperem molta gent. Com deia abans, no estem acostumats a aquestes situacions d’arribar al Palau amb un 1-0 en contra i esperem que la gent ens ajudi. El partit penso que serà llarg. Ells són molt agosarats i esperem que surtin amb la intenció de liquidar-ho demà per la nit. Per tant, segur que hi haurà moments difícils en que tractarem que la gent ens ajudi”, explica Marc Carmona.

Pel que fa a la mentalitat, aquest és un altre dels aspectes on més ha incidit l’entrenador blaugrana: “Encara que soni a tòpic sempre és bo anar partit a partit. Juguem un partit al Palau, contra un bon rival, però nosaltres al Palau, quan fem bé les coses som un equip fort i així ho hem demostrar al llarg de tota la temporada. Per tant, el que hem de fer és això, centrar-nos en demà en nosaltres, en tractar de millorar aquestes coses i si ho hem bé penso que tenim moltes opcions de guanyar. Si guanyem ja pensarem en diumenge.”

Com està l’equip físicament?

“Físicament estem com podem estar. Està sent un any difícil per a nosaltres, però ja n’hem parlat molts cops d’això i no podem fer-hi res. És un any llarg, un any complicat a nivell de seleccions ja que 10 jugadors nostres van jugar tots els partits possibles del Mundial després d’un llarg període de preparació i una competició molt exigent, però ho hem anat traient. No valen excuses. No estem en el nostre millor moment físicament, però el que podem aconseguir és molt més important que la fatiga que puguem tenir.”

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();