fcb.portal.reset.password

Marc Carmona parla al voltant de l'actualitat del Barça Alusport. Foto:Arxiu-FCB

Amb l'aturada de la Lliga per la disputa del Campionat d'Europa de seleccions, és el moment de fer balanç de com ha anat la primera part de la temporada per al FC Barcelona Alusport i els reptes que hi ha de cara a la segona part. Marc Carmona, entrenador de l'equip, repassa les claus de la bona marxa del conjunt i els reptes de futur

Ara que s'atura la competició de clubs, quina valoració fa de com està anant la temporada?

En primer lloc, les aturades no m'acaben d'agradar. Nomes et va bé parar quan estàs en una situació molt dolenta, però si no és així talla el ritme de competició. Estem bé, expectants a tot el que ens vindrà després de l'aturada. En dos mesos i mig ens jugarem totes les possibilitats de guanyar els títols que ens queden: Lliga, Copa del Rei, Copa d'Espanya i Copa d'Europa. Seran dos mesos i mig molt intensos.

Intractables a la Lliga, a la Copa, a la UEFA Futsal Cup. És el que preveia després d'una temporada amb tants èxits com l'anterior?

Hem jugat 26 partits oficials i n'hem perdut un, la final de la Supercopa. La línia de l'equip és bona, no esperava perdre només un partit de 26. Si ha passat és perquè l'equip està fent bé les coses. Crec que l'equip està en una molt bona línia, en una molt bona dinàmica.

El coeficient de gols a favor i en contra és extraordinari. Tots sabem que això només ens marca el camí a seguir i sabem que quan tornem de l'aturada és realment quan haurem d'estar bé. La Copa d'Espanya són 3 partits a vida o mort, la Copa del Rei també ho està sent. En conclusió, la línia és bona, malgrat que hem perdut el primer títol de la temporada.

La regularitat de l'equip s'està mostrant com una de les claus de l'equip, en aquestes dues darreres temporades. Quina és la clau per mantenir-la?

La regularitat és una virtut dels grans equips. Si mirem la classificació, ara mateix hi ha un altre equip, ElPozo, que és tan regular com nosaltres i el favoritisme l'hauríem de repartir al 50 %.

La regularitat és important a la Lliga, per ser primer de la Lliga regular, però no té res a veure amb les competicions curtes. Crec que, en aquestes competicions curtes, el ventall de favorits s'obre molt més.

I un exemple és el cas de l'Inter MoviStar, que a la Lliga regular no està tan bé, però que tothom al futbol sala sap que és un ferm candidat a tots els títols.

En 18 jornades de l'LNFS porten 100 gols a favor i només 30 gols en contra. Quina de les dues dades li agrada més?

Les dues. Jo sempre he donat molt valor al fet de no encaixar gols, ja que crec que en els esports 'indoor' com el futbol sala, l'handbol, el bàsquet i l'hoquei patins, els títols es guanyen des del darrere.

També és veritat que dono molt valor als 100 gols. Històricament, el màxim golejador de l'LNFS estava sempre en poder d'ElPozo, i, per tant, establir competència en aquest aspecte també em fa il·lusió.

Que té de millor l'equip d'aquesta temporada respecte a l'equip que ho va guanyar tot la temporada anterior?

És més fort que l'any passat, però això no et garanteix res per guanyar títols. És més madur i això ens ho ha donat la temporada passada, i espero que en els moments importants aquest fet ens ajudi a superar-ne d'altres de més dificultat.

El bagatge de la temporada passada crec que ens ha de fer més madurs i més consistents, i millors a l'hora de superar les adversitats que se'ns plantegin.

Per a vostè, què seria una bona temporada?

L'exigència per a l'equip és que ha de guanyar coses. Tots som conscients que la valoració a final de temporada es farà segons el que hem guanyat, és la llei de l'esport.

Què és més difícil, guanyar o tornar a guanyar?

"Sense cap mena de dubte, és més difícil guanyar després d’haver guanyat. Segur".

A l’horitzó tenen la Final a Quatre de la UEFA Futsal Cup…

Com deia el gran entrenador d’handbol Valero Rivera, “la Lliga és el gran objectiu, perquè és la competició que dura nou mesos, mentre que la Copa d’Europa és la gran il·lusió”

Tornar a dalt