Barça B - Betis: Fan història i es proclamen campions de Segona Divisió (6-4)

Els blaugrana conquisten la Lliga amb el pavelló de la Ciutat Esportiva ple a vessar i arrodoneixen una temporada perfecte

El Barça B fa història i conquista el títol de Lliga de Segona Divisió per primera vegada. La victòria davant el Betis (6-4) -amb gols d’Amores (2), Bermusell (2), Cardona i Oriol Santos- i els quatre punts d’avantatge respecte el Segovia a falta d’una jornada per finalitzar la Lliga, han fet possible que el conjunt blaugrana es proclami campió de la categoria de Plata de la LNFS després d’una temporada espectacular.

El partit havia generat moltes expectatives i l’espectacle ha estat a l’alçada. Amb totes les entrades exhaurides, els homes de Xavi Closas han aprofitat una oportunitat immillorable en un escenari magnífic per brindar la Lliga als aficionats culers. Tot i les set baixes, el Barça B s’ha sobreposat a les adversitats per escriure un pàgina d’or a la història del futbol sala. El filial ha dut la iniciativa en tot moment i els jugadors han sortit des del primer minut de joc amb una clara tendència ofensiva, però sense perdre la organització defensiva. D’aquesta manera, s’haurien pogut avançar al marcador, però l’encert del porter visitant i la falta de punteria ha evitat el primer gol blaugrana.

Remuntada de campió

Quan perdones ho acabes pagant i el Betis ha fet bona aquesta màxima. Raúl Gómez –amb passat blaugrana- ha transformat el primer gol del partit gràcies a un potent xut llunyà que ha rebotat amb Sahuquillo després d’impactar amb el pal (0-1, min 17).

Ja en la segona part, la fe en la remuntada i la insistència han trobat premi gràcies a un gol d’Amores culminant una jugada col·lectiva (1-1, min 27). Tant sols tres minuts després, Bermusell ha fet possible la remuntada: control orientat per desfer-se del defensa i xut poderós per batre a Zardoya (2-1, min 29). El Betis no s’ha rendit i Migo ha tornat a posar l’empat al marcador (2-2, min 30). Quedaven 10 minuts per davant i només un gol separava al Barça B de la glòria. Els reptes motiven als homes de Xavi Closas i lluny de rendir-se han tret el caràcter de campió per fer possible la remuntada: Bermusell s’ha internat per banda esquerra, ha centrat i Albert Cardona ha aprofitat l’excel·lent assistència per marcar un gol vital (3-2, min 32). El partit ha embogit en els últims minuts: Amores i Santos han posat el 5-2; Javi Sánchez ha retallat distàncies (5-3, min 37); Cardona ha segellat la victòria culer (6-3, min 37) i Paco ha maquillat el resultat (6-4, min 40).

Gesta històrica

El Barça Lassa B va arribar a la segona divisió estatal la campanya 2010-2011 i des de llavors el conjunt blaugrana ha evolucionat de manera imparable. En les primeres temporades l’equip va mantenir-se a la categoria en una etapa d’adaptació per posteriorment fer-se un lloc a la zona mitja i començar a tastar la zona alta. Set anys després s’ha vist recompensat tot el treball i esforç que s’ha dut a terme i el Barça B s’ha erigit el millor equip de la Segona Divisió. A més, la proesa coincideix amb el sisè triomf consecutiu dels culers, estadística que evidencia el gran moment de forma de l’equip entrenat per Xavi Closas i consolida al filial com un exemple de formació i competitivitat.