Triomf del vòlei femení que permet mantenir la tercera plaça (3-2)

Les blaugranes superen l’Alcobendas i, a falta de dues jornades per a la fi de la fase regular, mantenen la tercera posició

Intens i emocionant partit el que es va disputar dissabte a l’Hospitalet nord entre dos equips joves amb un projecte semblant en què, malgrat els nombrosos errors comesos per les jugadores d’ambdues bandes de la xarxa, amb molt en joc, el públic va gaudir d’una molt bona estona.

Un set per a cada equip

El primer set va començar amb domini de les de Marta Gens, que van saber allargar les diferències entre 3 i 4 punts fins al final de set. Quan tot semblava dat i beneït, una darrera reacció visitant, propiciada més pels moviments a la banqueta local que per una altra cosa, va ajustar el set però aquest va caure al sac local per 25-23. Era la primera mostra numèrica de la igualtat del partit.

El segon set encara va ser més igualat. Cap dels dos equips era capaç d’anar-se’n més enllà de 2 punts. S’arribava al segon temps tècnic amb 16-15 i, a partir d’aquí, les blaugranes prenien distància i obligaven l’entrenador visitant, Hugo Gotuzzo, a demanar un efectiu temps mort que els permetia capgirar el set i endur-se’l per 23-25. Més igualtat encara.

Reacciona l’Alcobendas

La lliçó semblava entesa per les blaugranes i a l’arrencada del tercer set ja prenien marge d’avantatge de bon principi, i se l’enduien amb facilitat per 25-14.

Semblava que les d’Alcobendas havien abaixat els braços, però res més lluny de la realitat. Com si haguessin oblidat de seguida el set perdut, van entrar al quart set dominant el joc i aprofitant l’excessiu nombre d’errors locals.

Les blaugranes no van reaccionar fins al final de set, en què de nou la igualtat obria un final de parcial un altre cop més que ajustat. Però eren les visitants les que se l’enduien per 23-25 i obrien les portes d’un ‘tie-break’ que resultava vital.

‘Tie-break’ blaugrana

I les blaugranes van entrar posades al set definitiu. Van començar dominant i obligaven la banqueta visitant a demanar de seguida un temps mort. Amb tot, el canvi de camp amb 8-4 semblava donar una victòria clara a les locals.

Però l'Alcobendas encara no ho havia donat tot per perdut i no tan sols igualava el set, sinó que aconseguia, amb 13-14, tenir la primera pilota de partit. Un bon atac de Nerea Sánchez, sempre treballadora li surtin o no les coses, igualava el set. Marta Gens feia entrar Aina Valls al servei, una bona garantia. Dos nous bloquejos de Nera Sánchez i d’Anna Espadalé, gran dominadora de la xarxa en aquest partit amb set bloquejos guanyadors, tancaven el set 16-14 i el partit.