fcb.portal.reset.password

Una imatge del partit d'aquest cap de setmana jugat a les instal·lacions de l'INEFC (Foto: CVB-Barça)

Aquest dissabte era una d'aquelles dates marcades al calendari de la competició de la Superlliga 2. Visitava l'INEFC l'equip líder de la competició i màxim aspirant a tot aquest any, el GH Ecay Lidernet Iruña. L'equip d'Olena Zalyubovska venia, a més, de perdre en el seu desplaçament a Alcobendas. Les blaugranes, per la seva banda, segones classificades, tenien ganes de demostrar que el partit de la primera jornada havia estat una altra història.

Molt posades en el partit des del principi

El matx començava amb el domini de les de Marta Gens i Quim Ribas. Sabien que les opcions passaven per prémer l'accelerador des del principi, però sobretot per ser constants. Amb tot, la igualtat es restablia ja al primer temps tècnic. A partir d'aquí, una rotació amb Maria Segura al servei i amb Laila dos Reis i Anna Espadalé puntuant sense resposta semblava trencar el set i dur el màxim avantatge en el marcador, 17-10. Però al davant no hi havia qualsevol rival.

El temps mort demanat per Zalyubovska retornava el seu equip al joc, i els permetia ajustar el set, però no recuperar el lideratge en el marcador. Els atacs de Laila dos Reis, als quals s'unien Maria Segura i el poder a la xarxa de Sara Sarmiento, tancaven el set 25-21 per a les blaugranes. El primer pas s'havia fet.

Mateix guió

Com era de preveure, el segon set es mouria pels mateixos camins. Igualtat en el marcador fins l'empat a onze, rotació amb Maria Segura al servei, i la que començava a ser la protagonista del partit, Laila dos Reis, anotant, permetien agafar cert avantatge a les de Marta Gens. L'equip visitant reaccionava fent el doble canvi, col·locadora-oposada, i així retornava la igualtat al marcador. Ja es veia que aquest set seria diferent del primer.

Aleshores va arribar un encertat temps mort de la banqueta local, que va servir per tranquil·litzar la situació, però que encara no permetia tornar a trencar el set, malgrat que sí que permetia seguir davant en el marcador. Les accions contundents d'Anna Espadalé, Laila dos Reis i la sempre present Lara Raspall, el tancaven amb un ajustat 25-22.

La jugada desgraciada del matx

El tercer set començava com els altres. Però en una acció d'atac amb el 5-4 en el marcador, Laila dos Reis, en caure sobre un peu d'una jugadora visitant que trepitjava més enllà de la línia, es va revinclar el genoll i es va quedar a terra. La jugadora barcelonista, amb clares mostres de dolor, va haver de ser retirada de la pista.

Calia veure com afectaria mentalment les altres jugadores. La substituïa Tori Grafeman. Amb el 6-10 al marcador, Marta Gens canviava de col·locadora fent entrar Laia Garcia, sempre imprevisible. I de quina manera ho va ser. Capaç de cel·lebrar els punts com ningú, ara també els creava, donant joc a les seves companyes, bloquejant en un contra un, impressionant i fintant amb tota la convicció possible. Les seves accions retornaven l'equip al partit i donaven la volta al marcador.

En el tram final, després d'un temps mort visitant, les navarreses aconseguien altre cop un petit avantatge amb 15-18, tallat per un encertat temps mort de la banqueta local. Les d'Iruña, però, sabien que el partit passava per aquest punt i tornaven a distanciar-se. El 19-22 semblava definitiu, però al davant hi havia un equip en majúscules. Un nou atac de Laia Garcia, que se sortia, i dos bloquejos de Maria Segura i de Sara Sarmiento tornaven l'empat en el marcador i obrien un final de set d'infart. Però l'equip tenia molt clara la consigna: no afluixar. Un nou atac de Laia Garcia i un servei de Sara Sarmiento dels que sempre fan mal tancava el set i el partit 25-23.

LA FITXA

CVB-Barça, 3
GH Ecay Lidernet Iruña, 0

 

Parcials: 25-21/25-22/25-23

 

CVB-Barça: Mireia Carmona, Maria Segura, Anna Espadalé, Laila dos Reis, Lara Raspall i Sara Sarmiento (sis inicial), Laura Carmona (lliure), Laia Garcia, Tori Grafeman, Marina Reñé, Blanca Seguí  i Cristina Borja van completar l'equip.

 

GH Ecay: Ana Boladeras, Shiela d’Amaro, Esther Marqués, Andreia Alvezs, Silvia Bedmar i Jessica González (sis inicial), Gema Capel (lliure), Ana Belén Pérez, Esain Jaione, Sandra Cegarra i Miriam López van completar l’equip.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();