UE Santboiana – FC Barcelona: Lluiten fins al final (32-24)

Els blaugranes cauen derrotats després de fer un gran partit a Sant Boi davant d’un dels millors equips de la categoria.

El FC Barcelona continua confirmant el bon inici de temporada després de plantar cara a la UE Santboiana, tot i acabar perdent per un ajustat 32-24. El tècnic blaugrana, Tomy García, ha assegurat: “Els locals han imposat el seu estil de joc i nosaltres no hem estat capaços de contrarestar-ho”, però està convençut que a la tornada poden guanyar la UE Santboiana.

Un inici complicat

L’inici del partit no ha estat el millor per als interessos del Barça, que ha vist com al minut 4 els locals es posaven per davant al marcador amb un assaig (5-0). El matx ha estat molt travat al llarg de tota la primera meitat, cosa que afavoria la UE Santboiana. Al minut 19, però, el Barça es posava per davant al marcador gràcies a un assaig de càstig que l’àrbitre ha concedit als blaugranes, ja que la defensa del Sant Boi ha fet caure un mol que avançava des de la línia de 22 fins a la zona de marca sense impediment (5-7). Tres minuts més tard, un error defensiu ha permès als locals tornar a avançar-se amb un nou assaig que posava el 12-7 a l’electrònic. Abans del descans, la UE Santboiana tornaria a anotar per deixar el 19-7 a la mitja part.

Amb opcions de guanyar fins al minut 80

La tònica de la segona part ha estat completament diferent. El Barça, que ha agafat aire des de la banqueta, ha portat el ritme del partit amb possessions molt més llargues i amb un joc molt més fluid que no pas el dels primers quaranta minuts. Tot i que al minut 44 els locals posaven el 24-7, al 48 el Barça responia amb un assaig de Lucas Belgrano que posava els blaugranes a només 10 punts. La bona feina dels de Tomy, que han tingut diverses ocasions per plantar la pilota a la zona de marca, ha arribat al minut 56 amb un assaig de Juan Cruz que posava el Barça a només tres punts (24-21).

La reacció dels locals ha arribat al minut 62, i gràcies a l’empenta des de la graderia han pogut tornar a posar els 8 de diferència (29-21). El Barça encara ha tingut opcions per capgirar el marcador, i més després del cop de càstig transformat per Bautista Güemes que posava el 29-24. En l’última acció del partit, els locals han transformat un cop  de càstig que deixava el 32-24 definitiu.