FC Barcelona – Santboiana: S’escapa el derbi als últims minuts (33-56)

Els blaugranes han dominat el marcador fins al final de la segona part, en què els visitants han estat més encertats

El Barça ha sortit molt concentrat per disputar l’important derbi davant de la Santboiana. Defensivament els jugadors blaugrana han estat intensos i han tingut un ordre dins de la línia defensiva, que a la vegada ha estat molt disciplinada i ha permès a l’equip local sortir al contraatac en moltes ocasions. En una d’aquestes accions ha arribat el primer assaig per part de l’equip de Stacy Duvenage. El sud-africà Richard Steward ha fet una bona jugada que ha completat Noel amb un xut i que ha suposat el primer avantatge per al Barça.

El domini dels blaugranes continuava durant el primers minuts de partit, i la seva consistència defensiva i la seva organització en atac han fet que els de Stacy Duvenage es posessin, amb una gran jugada individual de Joel, amb un resultat de 14 a 0. Els primers onze minuts del Barça han estat esplèndids i això s’ha vist reflectit amb una bona jugada de pissarra que ha servit per avançar els blaugranes amb un 19 a 0.

Ordre i solidesa defensiva

A la mitja hora de partit ha arribat el primer assaig de la Santboiana, que ha servit per reduir distància al marcador (19-7). Bruno Granell ha completat una altra jugada treballada prèviament al vestidor, que l’equip rival de la Santboiana no s’esperava, i ha donat un magnífic resultat a l’equip local. Joel, amb el seu xut després de l’assaig de Bruno, posava un resultat de 26-7. Un Barça molt sòlid en defensa durant els primers instants ha anat obrint-se a poc a poc durant la primera part, i ha donat algunes opcions a l’equip rival. Això ha fet que amb dues jugades gairebé calcades el matx arribés al descans amb un resultat molt igualat (26-21).

A la represa la Santboiana ha sortit molt desperta per intentar posar-se per davant al marcador després d’haver fet una primera part més fluixa que els blaugranes. Un error dels rivals ha fet que el Barça aconseguís un assaig i un xut posterior i posés el 33-21 per tornar a ampliar les distàncies a l’electrònic. El partit s’ha igualat més per als dos equips, i cada vegada era més important tenir el control de la pilota i una bona concentració defensiva per no cometre errors als últims metres.

A falta de deu minuts per acabar el segons temps l’equip rival s’ha avançat per primera vegada en tot el partit. Al Barça li tocava remar a contracorrent per retrobar el bon joc de la primera part i emportar-se un enfrontament que ha dominat en molts moments. Algunes jugades de desconnexió i el gran encert dels rivals han fet que els blaugranes perdessin la solidesa defensiva, cosa que els locals han aprofitat de la millor manera per col·locar un resultat final de 33 a 56. Tot i el resultat, els jugadors de Stacy Duvenage han demostrat el caràcter guanyador i les ganes de continuar treballant per aconseguir bons resultats