El FC Barcelona cau contra l’Hernani CRE per un ajustat 15-7

Els blaugranes han dominat el marcador des de la primera part fins al minut 47, però al final un assaig del conjunt local ha deixat els catalans sense puntuar

El FC Barcelona visitava un rival directe de la classificació en un partit que podia deixar el Barça en una posició molt més tranquil·la de cara a les dues últimes jornades. Tot i la derrota del conjunt català, el Barça continua a només tres punts de la salvació i es manté en posicions de play-off de descens amb sis punts de marge respecte del Ciencias Fundación Cajasol.

Domini blaugrana durant la primera meitat

El Barça, conscient de l’oportunitat que tenia, ha sortit al terreny de joc molt més concentrat que el seu rival, l’Hernani CRE. Tot i que el domini i el control del joc ha estat per a l’equip visitant, els primers a sumar tres punt al marcador han estat els locals, que, amb un cop de càstig, posaven el 3-0 al minut 20. Només quatre minuts més tard, Bruno Granell posava el FC Barcelona per davant al marcador (3-5), i Noel Petrus posava els quatre de diferència amb la transformació (3-7). Després d’aquesta marca, cap dels dos equips ha estat capaç d’anotar i el marcador s’ha mantingut amb aquest resultat fins al descans.

El Barça, dins del partit fins al final

A la segona meitat, l’Hernani CRE ha reaccionat i al minut 47 –set minuts després de la represa– arribava un assaig que deixava el Barça a només un punt (8-7), cosa que significava que l’equip sumaria un punt. Però just a les acaballes del partit, quan el Barça estava jugant millor i més bolcat en atac, arribava una segona marca de l’Hernani que obria una diferència de 8 punts (15-7) i que deixava el Barça sense puntuar.

Amb opcions per aconseguir la permanència directa

Tot i la derrota, el FC Barcelona continua a només tres punts de la permanència, que marca el Getxo Artea RT amb 27 punts. A més a més, a falta de dues jornades, el Barça disposa de sis punts d’avantatge respecte del descens directe, marcat pel cuer de la Lliga, el Ciencias Fundación Cajsol. La pròxima jornada, la penúltima del campionat, el FC Barcelona rebrà el Complutense Cisneros, un equip amb molt poc a jugar-s’hi fins als playoffs. Pel que fa als rivals directes, el Getxo Artea RT rebrà el Biscaia Gernika, mentre que l’Hernani CRE visitarà el camp del VRAC Quesos Entrepinares.