FC Barcelona – Bizkaia Gernika RT (28-24): El Barça torna a guanyar

Després de quatre jornades sense guanyar, els blaugranes tornen al camí de la victòria

El camp de la Teixonera va veure un dels partits més emocionants de la 10a jornada de la Divisió d’Honor de rugbi. Catalans i bascos venien amb la necessitat de la victòria després de perdre els darrers enfrontaments, però els blaugranes van acabar el matx amb una victòria ajustada per 28-24 que els permet sumar quatre punts vitals per seguir pujant llocs a la classificació.

Una primera meitat a remolc al marcador

Els visitants es van posar per davant al marcador des de l’inici amb un avantatge de 0-10, però els blaugranes van ser capaços de reaccionar i gràcies a un assaig de Bruno Granell van retallar les diferències. Els bascos, conscients que s’hi jugaven molt per lluitar contra un equip que estava com ells a la part baixa de la classificació, van tornar a prémer l’accelerador i van deixar el marcador en 7-18. De tota manera, els de Ricardo Martinena no van defallir i Cristian Beteta va tornar a anotar i va permetre que el Barça marxés als vestidors amb un desavantatge mínim de 12-18.

Domini culer a la segona part

A la represa, els papers es van intercanviar i els barcelonistes van dominar el joc. Prova d’això és que només havien passat quatre minuts quan Noel Marx va anotar un cop de càstig. Una mica més tard, una altra vegada Marx va marcar un assaig que va donar l’avantatge al marcador per primera vegada en tot el partit (22-21). Els visitants no es van rendir i una altra vegada gràcies a un cop de càstig es posaven per davant (22-24). Quan només quedaven deu minuts per finalitzar el matx, dos cops de càstig van permetre avançar-se i sentenciar el marcador per deixar-lo en 28-24, fet que donava la tercera victòria de la temporada. Els de Gernika ho van intentar fins a l’últim segon, però la defensa culer va poder aturar el seu atac.

Amb aquesta victòria, el Barça se situa 10è a la classificació amb tres punts d’avantatge sobre el Gernika i queda a només quatre de l’Hernani, novè classificat.