Wallmark dona la victòria al Barça en l’últim segon de la pròrroga (4-5)

El Barça ha superat al Puigcerdà, en el derbi català, amb un gol d’or en l’últim segon de la pròrroga

El FC Barcelona ha superat al Puigcerdà per 4-5 en l’últim derbi català de la temporada. Els blaugranes han empatat el partit en tres ocasions i no s’han avançat fins a l’últim segon de la pròrroga.

El Barça millor en els moments clau

En els primers instants del partit cap dels dos equips ha pogut tenir el control del puck. Tot i que els blaugranes han estat capaços de robar el disc en zones properes a la porteria rival, el porter local ha pogut aturar les diferents ocasions dels visitants. Pocs minuts abans d’arribar a l’equador del primer temps el Puigcerdà ha agafat el control del partit i ha disposat de diverses ocasions. Ha estat en aquest moment quan els locals s’han avançat en el marcador just quan s’arribava a la meitat del primer període (1-0). En el tram final del primer temps, i amb el Barça en inferioritat, una bona recuperació de Bostrom ha permès el contraatac blaugrana que ha finalitzat Wallmark per empatar el partit quan faltaven dos minuts pel final del primer període (1-1).

La història s’ha repetit en el segon temps. El Barça ha començat tenint el domini del disc però a falta de 9:30 els locals s’han tornar a avançar i han situat el 2-1 a l’electrònic. Després del gol, el joc travat i les constants interrupcions han dificultat el joc del conjunt barceloní. Però un xut llunyà de Cajaraville ha empatat el partit abans de l’inici del tercer període (2-2).

Tirant d’ofici per guanyar el derbi

En el tercer període les coses s’han complicat pel Barça. En menys d’un minut, i en una acció de power play favorable als locals, el Puigcerdà ha pogut anotar dos gols per situar el 4-2 al marcador quan només s’havien jugat 6 minuts de període. Tot i la situació adversa, el Barça no ha abaixat els braços i de la mà dels dos jugadors suecs el Barça ha pogut empatar el partit. Primer, amb un cinc contra tres favorable al Barça, Cajaraville ha tornat a anotar des de lluny per situar el 4-3 i posteriorment, quan faltaven 7 minuts pel final, Bostrom ha tornat a assistir a Wallmark per empatar el partit (4-4). Tot i les ocasions clares dels dos equips els porters han estat molt bé sota pals i el matx ha acabat anant a la pròrroga.

Ja a l’overtime, amb el tres contra tres, el Barça ha salvat un power play en els primers instants de la pròrroga. I, tot i que els blaugranes han disposat de dues ocasions clares en l’últim minut de joc, no ha estat fins a l’últim segon que un xut de Wallmark ha entrat a la porteria local i ha donat la victòria al Barça (4-5).

Objectiu: tenir el factor camp a favor

Amb aquest resultat el Barça encara té opcions matemàtiques per passar al CH Jaca a la classificació i guanyar el factor camp pels play off. Per aconseguir-ho els blaugranes haurien de guanyar els dos partits que li resten i esperar dues derrotes dels aragonesos.