Actuació discreta dels blaugranes a Portland

Cap atleta culer pot classificar-se per disputar a cap final

L’actuació dels atletes blaugrana al Campionat del Món en Pista Coberta de Portland (EUA) no va ser gaire lluïda i únicament Carlos Tobalina en el llançament de pes va quedar en 10a posició.

Lucas Búa, que competia als 400 metres, va fer una bona cursa però va acabar en 13a posició de la seva sèrie, i tot i que un atleta que va acabar abans que ell va ser eliminat, va avançar una posició però no el suficient per colar-se a les semifinals. Als 60 metres, Ángel David Rodríguez no va passar de les semifinals amb una marca discreta de 6.74.

Carlos Tobalina va fer un millor llançament de 19,86 metres que li va permetre finalitzar en desena posició en el llançament de pes. Tot i no passar a la segona fase, va ser l’espanyol millor classificat, amb un centímetre més que Borja Vivas, que va finalitzar en 11a posició.

Mala sort als 1.500 metres

Als 1.500 metres, prova en què els atletes espanyols sempre tenen actuacions destacades, els atletes culers no van tenir gaire sort. Manuel Olmedo es va lesionar i va haver d’abandonar en plena cursa amb problemes al soli de la seva cama. Per la seva banda, Marc Alcalà, no va poder passar a la final per una única posició tot i fer una gran carrera. El fet que la seva sèrie fos molt ràpida no li va permetre passar de les semifinals i a optar a constar entre els millors.

Campionat d’Espanya Júnior en Pista Coberta

Mentre Portland veia els millors atletes del món, Sabadell va acollir el Campionat d’Espanya Júnior de Pista coberta i José Lorenzo va tenir una actuació destacada en fer un llançament de 18,50 metres, que va suposar un nou rècord dels campionats. Amb aquesta marca, s’ha classificat per al Mundial Júnior que se celebrarà a Polònia. La setmana passada el mateix Lorenzo, al Campionat d’Espanya de Llançaments Llargs, va aconseguir també la marca mínima en la prova de disc. L’equip blaugrana va sumar un total de 10 medalles d’or, tres de plata i dues de bronze.