Bons resultats en l’inici de l’estatal de clubs

L’equip femení d’atletisme se situa líder i el masculí és tercer després de la primera jornada del Campionat d’Espanya de Clubs

Dissabte 27 d’abril va començar el Campionat d’Espanya de Clubs d’Atletisme 2013 en la màxima categoria Divisió d’Honor, en què participa la Secció d’Atletisme del Futbol Club Barcelona, tant en homes com en dones. El campionat consta de dues jornades classificatòries, a dos atletes per prova, en quatre competicions quadrangulars, i d’una jornada final, a un atleta per prova, per disputar el títol de campió entre els vuit clubs amb millor puntuació a les jornades classificatòries.

Les noies, en primer lloc

En categoria femenina les blaugranes es van desplaçar a Saragossa per competir contra el Simply-Scorpio 71, Bidezabal Atletismo de Bizkaia i CA Valladolid-UV, havent guanyat la seva competició amb una puntuació de 230 punts que les situa com a líders provisionals del campionat.

Cap dels altres clubs participants en la resta de quadrangulars va poder millorar la puntuació assolida per les atletes del Club, fruit d’una actuació sense cap errada, en què van guanyar 12 de les 20 proves disputades.

Destaquen les victòries en 100 m llisos de Plàcida Martínez amb 12.9; en 100 m tanques, de Caridad Jérez amb un temps de 14 s; en llargada, de Cora Salas amb 5,94 m; en triple, de Dèbora Calveras amb 13,15 m; en martell, de Gemma Fibla amb un llançament de 52,21 m i del relleu 4x100.

Tercers en masculí

L’actuació de l’equip masculí, tot i ser excel·lent, no va ser suficient per millorar els 217 punts i la tercera plaça provisional assolida en la seva competició, celebrada a Sabadell contra el Simply-Scorpio-71 de Saragossa, l’Agrupació Atlètica de Catalunya i la Joventut Atlètica de Sabadell.

Els blaugranes van guanyar 11 de les 20 proves celebrades, entre les quals destaca el triomf de l’actual campió d’Espanya en javelina, Jordi Sánchez, amb un tir de 69,87 m; el d’ Albert Martínez en 400 m llisos, amb un temps de 48.57; el de Francesc Roldan en 800 m llisos, amb 1.53.04, i la victòria en els dos relleus de 4x110 i 4x400, amb uns temps de 42.11 i 3.18.43, respectivament.