Reial Madrid - FC Barcelona Lassa: El primer Clàssic és blaugrana (80-84)

Els homes de Sito Alonso aconsegueixen una victòria de prestigi en un duel molt disputat fins al darrer segon. Moerman ha estat el màxim anotador culer amb 19 punts

El Barça Lassa s’ha endut el primer Clàssic de Lliga de la temporada després de superar el Reial Madrid per 80-84 en un gran partit de tot l’equip. Els homes de Sito Alonso han competit a la perfecció i s’han endut un duel molt disputat fins al darrer sospir, on Moerman ha estat el màxim anotador de l’equip amb 19 punts i Heurtel ha estat decisiu als darrers instants del matx.

El primer quart ha destacat per una gran intensitat i igualtat entre tots dos equips que s’han vist reflectides al marcador, tònica que seguiria durant tot el matx. Un gran triple de Moerman ha avançat per primer cop als culers, però ha estat contrarestat ràpidament per també un triple de Causeur i dos gairebé seguits de Doncic, que obrien la primera escletxa (15-9). Tot i així, i de nou amb un triple, Sanders ha tornat a ajustar el marcador. El Madrid se situava a +7 però els blaugranes han seguit amb la dinàmica de triples i amb dos consecutius de Pau Ribas i Moerman han deixat el marcador en 19-18 just al final del primer quart.

Continua la igualtat màxima

El segon temps ha iniciat igual que ha acabat el primer: festival de triples, en aquest cas de Moerman i Rudy Fernández. Un període que també ha estat marcat per un intercanvi de cops constant, i és que en cap moment cap dels dos equips ha anat més de tres punts per damunt del rival. Amb el Madrid anotant des de la línia de tirs lliures, els barcelonistes han tancat el segon quart amb un espectacular triple de Pau Ribas per marxar al descans amb un ajustadíssim 45-45 al marcador.

L’intercanvi de cops ha seguit vigent, amb un tercer quart on la igualtat entre tots dos conjunts ha continuat present i sense cap equip sent capaç d’obrir una mínima escletxa al marcador. Ha estat als darrers dos minuts del tercer període quan Moerman, amb set punts consecutius, ha aconseguit la primera gran diferència per als culers situant el 55-61 al marcador. El francès ha estat el més destacat del període anotant un total de 10 punts. Tot i així, el Reial Madrid s’ha refet als darrers compassos amb sis punts consecutius per empatar el partit i marxar al darrer quart amb una igualtat total al marcador (61-61).

El desenllaç, al darrer quart

El partit arribava al quart quart amb tot per decidir, amb igualtat absoluta al marcador. Els primers cinc minuts han seguit la tònica general del partit, intercanvi de cops constant i amb cap dels dos equips sent capaç de desempallegar-se del rival al marcador. Als darrers minuts, però, els homes de Sito Alonso han sabut competir a la perfecció per endur-se la victòria en els petits detalls.

Heurtel, amb una gran acció individual, ha situat al Barça tres punts per damunt a falta de 10 segons, una distància que ja ha estat insalvable per als locals. Una cistella de Carroll a falta de quatre segons ha situat el Reial Madrid a dos punts, però de nou Heurtel, anotant els dos tirs lliures, ha col·locat el 80-84 definitiu al marcador. Finalment, victòria de prestigi del Barça Lassa a la pista del Reial Madrid en un duel molt disputat fins al darrer segon i on els barcelonistes han competit a la perfecció. Després de vuit jornades, els culers acumulen sis victòries i són tercers, només superats pel Reial Madrid i el València amb set triomfs cadascun.