Monbus Obradoiro – FC Barcelona Lassa: Heurtel i Tomic tomben un rival combatiu (73-76)

El base francès, autor d’un doble doble de 16 punts i 11 assistències, i el pivot croat, amb 20 punts i 35 de valoració, atorguen un nou triomf als de Pesic a la Lliga

El Barça Lassa ha sumat la cinquena victòria en cinc partits de Lliga des de la tornada de Svetislav Pesic. En aquesta ocasió ha estat en una de les pistes més dures de la competició, la del Monbus Obradoiro. El bon partit d’Heurtel i Tomic, nomenat MVP de la Jornada 24 després de la seva actuació, sumat a la intensa defensa blaugrana, ha tombat un conjunt gallec en què ha destacat Bentzius, autor de 20 punts.

Els de Moncho Fernández s’han mostrat molt encertats des del perímetre durant el primer període, en el qual ha destacat la figura de Bentzius, autor de 12 punts. L’alt percentatge en triples gallec ha estat la causa del fet que el marcador reflectís un 21-12 al final dels deu primers minuts.

Reacció al segon quart

Però al segon període el Barça Lassa s’ha recuperat. Amb una defensa més intensa, els de Pesic han recuperat terreny ràpidament (25-22, minut 13). El segon quart l’ha dominat amb mà de ferro Heurtel, autor de 10 punts a la primera meitat. Un parcial blaugrana de 10-22 en aquest període ha enviat el partit al descans amb l’equip barcelonista per davant a l’electrònic, 31-34.

El bon moment blaugrana s’ha mantingut en sortir del vestidor. Amb un parcial de 10-4, els de Pesic han assolit l’avantatge més gran en tot el duel (35-44, minut 23). Amb la parella Heurtel-Tomic colpejant la defensa gallega, el Barça Lassa ha obtingut el domini del joc. Tot i això, el matx s’ha endurit al tercer període. Els de Pesic, però, sempre han mantingut rendes còmodes properes als deu punts, i han controlat el marcador (49-54, minut 29).

Bentzius apropa l’Obradoiro, però el Barça Lassa assegura el triomf

Però als darrers instants del tercer quart ha ressorgit la figura de Bentzius, que ha apropat l’equip local a només un punt (55-56), contestat ràpidament per Edwin Jackson (55-59, minut 30). Els gallecs han empatat a l’inici del quart període (59-59) i han igualat de nou el joc. Tot i això, el Barça Lassa ha mantingut un alt nivell defensiu que ha evitat que l’Obradoiro pogués sumar punts de manera fluida. Als minuts finals l’Obradoiro ha intentat la remuntada a la desesperada (73-74, min 39), però no ha aconseguit tombar el conjunt blaugrana. La parella Heurtel-Tomic ha tornat a ser decisiva, i el conjunt de Pesic ha sumat un nou triomf a la competició domèstica, en què el tècnic serbi ha guanyat els cinc partits que ha disputat.