FC Barcelona Lassa – UCAM Múrcia: Derrota des de la línia de tres (94-97)

El joc exterior dels murcians condemna el conjunt de Sito Alonso en un partit força disputat

Derrota del conjunt blaugrana davant l’UCAM Múrcia (94-97) en la sisena jornada del campionat de Lliga. El FC Barcelona Lassa, tot i no fer un mal partit, s’ha vist perjudicat pel joc exterior dels murcians, que, mitjançant Benite, Kloof i Urtasun, han aconseguit la victòria al Palau i deixen els blaugranes amb cinc derrotes consecutives.

L’inici del matx ha estat de tempteig. No ha estat fins als dos minuts de joc que s’ha estrenat el marcador, amb un triple de Lukovic. A partir d’aquí, els dos equips han fet gala d’un joc més ofensiu, i entre els blaugranes ha destacat la gran actuació d’Heurtel en aquest primer període. L’anotació culer en aquests primers minuts ha estat prou repartida, mentre que a l’equip visitant ha estat Lukovic qui ha permès als murcians marxar amb avantatge al marcador al final del primer quart (21-23).

El segon quart ha continuat amb el ritme anotador del primer, amb l’UCAM gaudint d’un major avantatge a l’inici gràcies a un parcial de 0-6 que ha obligat els de Sito Alonso a demanar temps mort. A la tornada, un altre parcial de 0-9 ha posat els murcians amb un màxim avantatge de 10 punts (33-43) gràcies a tres triples consecutius de Benite, en dues ocasions, i Lukovic. No obstant, els barcelonistes han sabut mantenir un joc ofensiu que, gràcies a l’encert d’Heurtel i de Vezenkov, els ha permès reduir la diferència amb l’equip visitant i marxar al descans dos punts per sota al marcador (48-50).

A la tornada de vestidors, un FC Barcelona Lassa amb la idea clara de confirmar la remuntada s’ha avançat per primer cop al marcador en tot el partit amb una safata de Pau Ribas (52-50). A partir d’aquí, l’enfrontament ha entrat en una fase anotadora en la qual els dos conjunts s’han respost l’un a l’altre mitjançant tirs des de la línia de tres. Dues faltes antiesportives dels blaugranes i un triple visitant han permès al conjunt murcià situar-se vuit punts per sobre a les acaballes del tercer quart (67-75).

L’últim quart, determinant per decidir el vencedor, ha començat amb un parcial 0-6 per als murcians que ha obligat l’entrenador barcelonista a demanar temps mort (67-81). Els jugadors culers, buscant la remuntada, han estat poc precisos a la zona, però s’han apropat al marcador amb tres triples gairebé consecutius de Pressey i Ribas. No obstant, el conjunt universitari, amb un nou parcial de 0-6, ha establert una distància que semblava insalvable quan restaven quatre minuts per a la finalització del partit (75-89). Tot i així, els culers han cregut en les seves possibilitats i s’han arribat a posar a només un punt per sota en un final de partit apassionant que, malauradament, no s’ha pogut aprofitar per guanyar. Finalment, derrota blaugrana que situa els de Sito Alonso amb quatre victòries i dues derrotes a la Lliga.