Olympiacos – Barça Lassa: Gran triomf de prestigi al Pireu (63-90)

Els homes de Svetislav Pesic aconsegueixen una victòria en una de les pistes més complicades de l’Eurolliga en un partit molt complert dels barcelonistes en defensa i en atac

Gran partit del Barça Lassa en tots els aspectes del joc en la seva visita a la pista d’Olympiacos (63-90). Els blaugranes han completat un matx molt complet des de l’inici al Pireu i s’han mostrat molt intensos en tot moment, desplegant una bona defensa i mostrant-se molt encertat en atac i controlant el rebot. D’aquesta manera, els barcelonistes sumen un triomf de prestigi a una de les pistes més complicades de l’Eurolliga. Tomic (19 punts), Moerman (17 punts) i Koponen (14 punts) han estat els blaugranes més encertats.

L’inici del matx ha estat marcat per uns primers minuts amb poca anotació i amb el Barça Lassa molt intents, que dominava el rebot ofensiu. Els de Svestilav Pesic no han permès a Olympiacos córrer al contraatac i han desplegat una bona defensa i amb poques pèrdues. D’aquesta manera, els blaugranes han dominat el marcador i han obtingut les primeres diferències a favor (12-18, min 8). Uns minuts en què l’encert ofensiu de Moerman i Tomic -11 punts el primer quart- ha estat clau.

El Barça Lassa ha sabut mantenir aquest joc i ha tingut el domini del matx davant un conjunt grec que no es trobava còmode a la pista. Tot i així, el matx s’ha anat ajustant amb el domini del marcador culer en tot moment. Al descans s’ha arribat amb un mínim avantatge blaugrana que feia justícia al que s'havia vist damunt del parquet (38-40).

Gran tercer quart del Barça Lassa

Els de Pesic han mantingut una gran intensitat a la represa i, tot i que l'Olympiacos s’ha posat per davant en el marcador, els blaugranes han desplegat un gran joc ofensiu i una bona defensa. A més, el domini del rebot defensiu ha donat al Barça Lassa una renta que ha anat augmentant fins als 16 punts (41-57, min 26) amb un parcial de 0-17 favorable als barcelonistes.

El Barça Lassa trobava accions ofensives amb claredat, sobretot de la mà de Petteri Koponen, i amb Heurtel, amb 7 assistències, impulsava l'atac barcelonistes. Això ha donat peu a gran accions dels culers, però Olympiacos ha sabut reaccionar abans del final del període reduint lleugerament l’avantatge (52-63).

Parcial de 0-17

El bon partit dels blaugranes al Pireu ha continuat en el darrer període. Dos triples consecutius de Navarro donaven als culers la màxima avantatge del partit (52-69, min 32). Una renta que els barcelonistes han sabut mantenir i ampliar amb un altre parcial de 0-17 en els darrers minuts per tal d’adjudicar-se un triomf clar per 63-90. Aquest diumenge, el Barça Lassa visitarà al pista del Burgos (18.30 hores) en el duel corresponent a la jornada 23 de la competició domèstica.