Fenerbahçe Dogus - Barça Lassa: Lluiten fins al final (86-82)

Els homes de Sito Alonso han caigut a la pista del vigent campió d’Europa. Els culers, però, no han perdut la cara al partit en cap moment i han tingut opcions fins als darrers segons

El Barça Lassa no ha pogut superar el Fenerbahçe (86-82) a l’Ulker Sports and Event Hall per ben poc. Els culers han lluitat en tot moment i han arribat amb vida als darrers segons de partit, però el vigent campió d’Europa s’ha fet fort davant la seva afició i ha aconseguit la victòria als instants finals.

Encert des de la línia de tres

El matx s’ha iniciat amb un triple de Hanga en un primer quart marcat per la màxima igualtat a la pista. Els culers han sortit força endollats en atac, però un gran Wanamaker (13 punts al primer quart) ha permès als locals acabar els 10 primers minuts amb un 22-18 al marcador. Al segon quart els barcelonistes han continuat amb un gran encert des de la línia de tres, i, de fet, han arribat al descans amb 9 de 17 triples anotats, més d’un 50%, i amb Hanga (11) com a home més destacat, juntament amb Tomic i Koponen. Això, sumat a una millora defensiva, ha donat el domini als de Sito Alonso, que han marxat al descans per davant al marcador (42-44).

Al tercer quart, però, els culers no han pogut mantenir el bon nivell dels dos primers períodes i els turcs han capgirat el marcador liderats per Melli, i han aconseguit situar-se a 9 punts després d’un parcial de 13-6. Els culers, amb un triple de Claver, han pogut retallar distàncies mínimament i han finalitzat el tercer quart amb un 65-57.

El desenllaç, al darrer quart

Els barcelonistes arribaven al darrer període amb tot per decidir, conscients que un bon inici els tornava a situar dins del partit. Un parcial de 2-7 per als barcelonistes els ha donat ales, però de nou el Fenerbahçe, amb un gran Melli, ha tornat a distanciar-se al marcador. Tot i així, els blaugranes no han desistit i dos triples gairebé consecutius d’Heurtel els han col·locat a només tres punts (82-79).

Els de Sito han arribat amb vida als últims segons, i un tir lliure d’Heurtel −tot i fallar el primer− ha situat el Barça a només dos punts a falta d’onze segons per al final del partit. Tot i així, dos tirs lliures anotats per Wanamaker i dos més de Sloukas han acabat donant la victòria als locals (86-82) en la vintena jornada de l’Eurolliga.