FC Barcelona Lassa – Saski Baskònia: Derrota a l’últim quart (73-86)

Un mal inici de l’últim període condemna als de Pesic a caure contra el Baskònia

El Barça Lassa ha caigut en el Palau Blaugrana contra el Baskònia per 73-86 en el partit corresponent a la 28ª jornada de l’Eurolliga. Un parcial de 0-14 en contra en els primers minuts del quart període ha sentenciat als de Pesic, que no li havien perdut la cara al matx en cap moment. Voigtmann amb 17 punts i Poirier amb 15 han estat massa per a un Barça Lassa en el qual han destacat Koponen (21 punts, 5/5 en triples) i Oriola (15).

El matx ha començat amb poc ritme anotador. Els dos equips han sortit al parquet amb una defensa intensa que evitava qualsevol cistella fàcil. Baskònia ha assolit una petita renda (5-10, minut 5), ràpidament anul·lada per l’encert de Koponen i Pressey. Així doncs, el primer període ha acabat amb empat a 16 i sense cap del dos equips dominant clarament el joc.

Durant la primera part, igualtat

A l’inici del segon quart, els vitorians han aconseguit un parcial de 0-7 d’inici (16-23, minut 12). Svetislav Pesic ha aturat el matx de forma immediata i l’efecte ha estat instantani. Dos minuts després, el Barça Lassa ja havia igualat el matx (25-25, minut 14). Durant la resta del període, tots dos conjunts han intercanviat cistelles fins al final del quart, tancat de forma magistral per un tir sobre la botzina de Koponen (15 punts en la primera meitat) per marxar amb el resultat de 40-43 als vestidors.

En la represa, el Barça Lassa ha sortit endollat. Amb un parcial de 7-2 d’inici, els blaugranes han assolit el primer avantatge barcelonista del partit (47-43, minut 23). Tot i això, Baskònia ha respòs mitjançant Voigtmann i Poirier, colpejant la zona barcelonista (50-55, minut 27). I era l’equip basc qui, portava la iniciativa en l’electrònic a base de petites rendes, com el 58-63 amb el qual s’ha arribat als deu últims minuts.

Baskònia sentencia a l’últim quart

Amb un parcial de 0-14 a l’inici del darrer període, Baskònia ha aconseguit una renda de 15 punts d’avantatge (58-77, minut 34) que ha trencat definitivament el partit. La primera cistella blaugrana al darrer quart ha trigat gairebé cinc minuts en arribar, amb un 2+1 de Pierre Oriola (63-77, minut 36). Als darrers minuts, el Barça Lassa ha reaccionant intentant escurçar distàncies, però al final, l’equip visitant ha fet bona la renda assolida, deixant el marcador en el 73-86 final.