FC Barcelona Lassa – Olympiacos: Resposta brillant i contundent a Europa (73-51)

FC Barcelona Lassa – Olympiacos: Resposta brillant i contundent a Europa (73-51)

Els de Sito Alonso trenquen la ratxa de cinc derrotes consecutives amb una victòria de molt de prestigi davant el conjunt grec en un Palau Blaugrana a vessar i reivindicatiu per la situació política de Catalunya

El Barça Lassa ha tornat al camí de la victòria. I ho ha fet en un escenari espectacular: al Palau Blaugrana davant l’Olympiacos amb una exhibició coral de tot l’equip (73-51). Els de Sito Alonso han completat una gran actuació liderats per un brillant Seraphin –13 punts– i Oriola –11 punts–, els màxims anotadors blaugrana.

Reivindicació històrica al Palau

Històric ha estat el primer període que s’ha viscut al Palau Blaugrana aquest divendres a la nit davant l’Olympiacos. Marcat per la situació actual de Catalunya, el públic blaugrana s’ha posat dempeus en silenci en protesta pels presos polítics i reclamant-ne la llibertat. El dels passos dels jugadors sobre el parquet era l’únic soroll que s’interposava als més de 5.000 aficionats presents al Palau. El partit quedaria en un segon pla, tot i que quan els barcelonistes anotaven el públic aplaudia.

Després de més de cinc minuts en silenci i amb l’Olympiacos per damunt al marcador, el públic ha esclatat amb un crit unànime: "Llibertat". Han estat cinc minuts sense parar fins al final del primer quart, i fins i tot els aficionats del conjunt grec presents al Palau s’han unit als crits de suport. Un quart que quedarà per a la història. Paral·lelament a la reivindicació, els blaugranes han anat guanyant terreny als grecs i han aconseguit apropar-se al marcador (14-14, min 10). A través d’un gran Seraphin sota el taulell i del tir exterior el Barça ha assolit la màxima diferència amb set punts d’avantatge (23-16, min 14).

Inspiració de Seraphin

Després d’uns minuts erràtics en tots dos conjunts, Pressey ha tornat a posar la mateixa diferència al marcador amb un triple espectacular. Tot i que l’Olympiacos retallava a l’electrònic mitjançant Thompson, l’actuació de Seraphin al tram final abans del descans –una amb una esmaixada espectacular– ha servit perquè el Barça Lassa marxés amb sis punts de diferència (32-26, min 20).

Agitada s’iniciava la segona meitat. El pas pels vestidors havia activat la maquinària grega, i ha estat capaç d’igualar el duel a través del canell de l’inspirat Thompson, però també de Milutinov i Papanikolau (32-32, min 24). No es posaven nerviosos els de Sito Alonso, que, conscients de l’entitat del rival, mantenien la tensió. Dos triples sensacionals de Moerman i Pressey han fet tornar a esclatar el Palau per tornar a aconseguir l’avantatge de sis punts (43-34, min 27).

Exhibició sense pietat blaugrana

Els blaugranes guanyaven en confiança a mesura que passaven els minuts i això es notava sobre el parquet. Atents en defensa, no permetien anotar a l’Olympiacos, que es desesperava. Mentrestant, seguiria anotant el Barça, des del triple i des de la zona interior a través de Pau Ribas i Oriola, i aconseguia el màxim avantatge fins al moment de +12 (53-41, min 32). Els blaugranes necessitaven la victòria després de les cinc derrotes consecutives i això es palpava en l’ambient i les ganes. Perquè l’equip s’ha entregat amb tot, i més encara quan estaven liquidant amb fermesa l’únic equip invicte d’aquesta Eurolliga. I ho feien amb una solidesa defensiva espectacular.

El 62-43 al marcador a cinc minuts per al final mostrava clarament la superioritat blaugrana. S’exhibien filtrant passades interiors per anotar sota l’anella, però també amb contracops ràpids i el tir exterior. L’Olympiacos responia com podia. El triomf ja no s’ha escapat (73-51), i el Palau ha pogut gaudir, fins i tot, del retorn de Victor Claver a la pista després de cinc mesos lesionat. Un triomf important que s’ha quedat al Palau i que serveix a l’equip barcelonista per guanyar confiança i moral de cara al futur.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut