FC Barcelona Lassa – Maccabi Tel Aviv: Triomf contundent en una nit històrica al Palau (89-67)

Els blaugranes obtenen una valuosa victòria en el 20è aniversari del debut de Navarro amb el primer equip

Victòria treballada i clara del Barça Lassa contra el Maccabi en una nit que quedarà per a la història (89-67). Els blaugranes s’han imposat de manera contundent en un matx que els barcelonistes han dominat des de l’inici i en què han pogut augmentar la diferència progressivament. Alhora, ha servit perquè el Palau pogués retre homenatge a Navarro en el dia del 20è aniversari del seu debut amb el primer equip blaugrana.

El duel ha començat marcat pels primers minuts de desencert per part dels dos equips (2-2, min 3). La manca d’efectivitat d’aquests primers compassos ha donat pas a l’espectacle i el festival ofensiu dels dos conjunts. Tot i un parcial de 0-4 del Maccabi, un triple de Moerman situava el 19-11 (min 9).

A partir de llavors, el Barça Lassa ha anat augmentat la renda progressivament. Un parcial de 12-4 favorable als homes de Sito Alonso els ha permès ampliar la diferència fins a prop dels 20 punts (34-15, min 15).

Domini clar en atac i en defensa

Els barcelonistes circulaven bé la pilota en atac i trobaven opcions clares de llançament. Alhora, el control del rebot ha permès als culers dominar amb claredat el matx fins al descans. La diferència s’ha situat finalment en 44-24 en el pas per vestidors.

Els visitants han augmentat la intensitat a la represa, però s’han topat amb el control del rebot defensiu barcelonista. Una esmaixada espectacular de Seraphin seguida d’un triple de Sanders tapava qualsevol esperança de remuntada visitant (51-26, min 23).

El Barça Lassa ha mantingut l’avantatge de vint punts al llarg del tercer període tot i la resposta constant del Maccabi. Un triple de Koponen als darrers segons del període ampliarien la diferència en més de vint punts (66-44, min 30). L’encert de Sanders –ha establert un nou rècord personal amb 6 triples– i Koponen, amb 20 punts, ha permès als culers continuar dominant el partit a plaer (78-49, min 34).

Navarro ha trepitjat el parquet del Palau al minut 35 i el públic s’ha posat dempeus per ovacionar el gran capità. El Barça Lassa ha vist com els visitants maquillaven el resultat, però el triomf barcelonista ha estat clar i contundent amb una bomba de Navarro als darrers segons. Amb aquesta victòria per 89-67 els de Sito Alonso se situen amb un balanç de quatre victòries i cinc derrotes a la classificació de l’Eurolliga.