Baskonia - FC Barcelona Lassa: Reacció insuficient al Buesa Arena (85-82)

Els culers, que perdien de 25 punts, han aconseguit posar-se per davant a falta de menys d’un minut, però l’efectivitat local als darrers segons ha acabat decidit el matx per al Baskonia

Derrota del Barça Lassa al Buesa Arena davant el Baskonia (85-82) en un partit boig. Els culers, que perdien de 25 punts al tercer quart, han aconseguit capgirar el marcador amb un parcial de 0-17 al darrer periode, però la mala fortuna en atac als darrers segons del partit han acabat donat el triomf al conjunt local.

El primer temps ha iniciat amb molta igualtat, amb tots dos equips realitzant atacs ràpids i sense cap dels dos conjunts sent capaç d’obrir escletxa al marcador, marxant al final del primer quart amb un 22-17. Al segon període, però, l’efectivitat local tant en atac com en defensa, sumada a la falta d’encert barcelonista, han propiciat que el Baskonia aumentés força la diferència al marcador. Amb el conjunt local molt encertat als triples -sobretot Shengelia, que ha anotat 20 punts abans del descans-, el Barça Lassa ha marxat a la mitja part 17 punts per sota al marcador (52-35).

Després del descans els culers han intentat reaccionar, però el conjunt basc no ha tret el peu de l’accelerador i ha arribat a anar 25 punts per sobre del Barça Lassa (70-45). Tot i així, els de Sito Alonso no han desistit, i amb un parcial de 4-13 (liderat amb dos triples de Pau Ribas) als darrers instants del tercer quart, el Barça Lassa ha marxat al darrer temps novament amb 17 punts per sota al marcador (74-57).

Darrer quart d’infart

Els blaugrana han sortit a l’últim quart a per totes, molt segurs en defensa i encertats en atac. Amb Ribas i Navarro molt endollats des de la línia de tres (entre tots dos han sumat vuit triples durant el partit) el Barça Lassa anava retallant distàncies, i un espectacular parcial de 0-17 als primers cinc minuts del quart quart, ha permés als de Sito igualar un partit que s’havia posat molt costa a munt (74-74) amb una cistella de Hanga després d’una assistència de camp a camp.

Els locals han reaccionat amb cinc punts consecutius (79-74) però de nou els de Sito s’han refet, aquest per capgirar el marcador: dos triples consecutius de Ribas i Navarro han avançat als culers (81-82) a falta de només 46 segons per al final del partit. Tot i així, els blaugrana no han tingut fortuna en els darrers segons del matx, i dos tirs lliures de Shengelia i dos més de Marcelinho, han acabat capgirant de nou el marcador per tancar amb un 85-82. Finalment, derrota ajustada per un Barça Lassa que ha lluitat fins al darrer segon però que no ha tingut sort als instants finals del que ha estat el penúltim partit de la primera volta a l’Eurolliga.