FC Barcelona Lassa – Reial Madrid: Derrota al Clàssic d’Eurolliga (74-101)

El conjunt de Svetislav Pesic ha caigut contra el Reial Madrid al Palau Blaugrana cinc dies després de guanyar a l’etern rival la Copa del Rei a Gran Canària

El Barça Lassa no ha pogut continuar amb la dinàmica assolida a la Copa del Rei i ha caigut contra el Reial Madrid al Palau Blaugrana. Un gran inici del conjunt de Pablo Laso, liderat per Carroll (18 punts) i Randolph (16 punts), ha col·locat una diferència al marcador que els homes de Pesic han arrossegat al llarg del matx. Tot i la derrota, l’afició blaugrana ha pogut gaudir de l’ofrena del trofeu assolit a Gran Canària, i ha ovacionat l’equip i l’staff tècnic a l’inici del matx.

Però el partit no ha començat de la manera que l’equip esperava. El Reial Madrid ha sorprès el Barça Lassa amb un parcial de 9-0 basat en una gran intensitat durant els primers minuts. Només Heurtel ha pogut trencar la ratxa blanca (11-4, minut 4), però un triple de Campazzo ha obligat Pesic a aturar el matx amb 5-14. Tot i això, les instruccions del coach blaugrana no han tingut l’efecte desitjat i el Madrid ha tornat a encadenar un nou parcial d’1-10 que ha trencat el duel des dels primers compassos (5-21, minut 7). L’entrada d’Adrien Moerman ha aclarit les idees blaugrana, i l’aler pivot francès ha anotat el primer triple local (10-23, minut 8). Malgrat les rotacions dels dos conjunts, el de Pablo Laso ha continuat amb la dinàmica fins a enfilar-se a un 10-30 a l’electrònic, després d’un 2+1 d’Ayón. Un triple de Vezenkov col·locava el 13-30 amb què s’arribava al final del primer període.

Més igualtat al segon període

El Barça Lassa ha augmentat la intensitat defensiva amb Moerman com a líder en atac i defensa. Les banquetes dels dos equips han estat les protagonistes en aquest període, molt més igualat que els primers deu minuts. En conseqüència, a dos minuts del descans, Navarro aconseguia un 2+1 que apropava el Barça Lassa a deu punts (33-43, minut 18). Però Pablo Laso ha aturat el matx i el seu equip ha respost a les exigències del tècnic blanc, contrarestant la reacció blaugrana i col·locant el 35-52 amb el qual s’ha arribat al descans.

A la represa, tots dos conjunts han intercanviat cistelles a l’inici del quart, i s’ha entrat en una dinàmica favorable a l’equip blanc (39-61, minut 22). Navarro ha assolit el lideratge en atac (5 punts consecutius), però el Reial Madrid mantenia distàncies (47-66, minut 25). La inspiració blaugrana s’ha esvaït a partir de l’equador del tercer període, moment en què el Madrid ha aprofitat per continuar obrint escletxa al marcador (51-80, minut 30). Dues safates consecutives de Hanga maquillaven el resultat, però un triple de Causeur tancava el parcial amb un 57-83 desfavorable per als interessos blaugrana.

Ja al darrer període, el Reial Madrid ha seguit augmentant la renda fins a arribar al 62-92, màxim desavantatge del matx. Als últims minuts del partit tots dos conjunts han intercanviat cistelles fins a col·locar el 74-101 final a l’electrònic del Palau Blaugrana.