AX Milà – FC Barcelona Lassa: Sense fortuna en un partit igualat i lluitat fins al final (78-74)

Els blaugranes desaprofiten una diferència de quinze punts en el segon període i acaben caient a Itàlia en un matx disputat fins als darrers segons

Derrota en un matx molt igualat fins als darrers instants. D’aquesta manera el Barça Lassa ha encaixat la tercera ensopegada en quatre jornades a l’Eurolliga tot i la lluita demostrada (78-74). Els de Sito Alonso dominaven el partit per 15 punts de diferència en els primers minuts del segon període, però l’AX Armani Exchange Milà ha sabut igualar-lo i disputar un enfrontament equilibrat fins al darrer minut. El major encert ha donat el triomf als italians tot i la lluita i el sacrifici barcelonista fins al final.

El duel ha començat amb bon encert ofensiu del Barça Lassa des del salt inicial. Amb possessions llargues, els blaugranes han trobat cistelles clares, i això els donava la primera diferència (7-12). Un primer període amb un alt encert entre els dos conjunts i accions clares de tir conduïen a un marcador amb molts punts (17-19, min 8). Un triple de Moerman sobre la botzina igualava la màxima renda del Barça Lassa fins llavors (17-22).

Les defenses han augmentat la intensitat i d’aquesta manera han arribat els primers tirs lliures. Un triple de Navarro en un contraatac −8 punts en tres minuts− donava als blaugranes la màxima diferència  (19-32) en aprofitar el desencert italià, amb dos punts en vuit minuts i mig.

L’AX Milà ha aconseguit un parcial de 12-0 per situar-se novament dins el partit (35-37) aprofitant les pèrdues barcelonistes i pressionant tot el camp en defensa. Els darrers quatre minuts del segon període han fet perdre l’avantatge al Barça Lassa, i amb una cistella del local Theodore retornaria la igualtat al marcador al descans (39-39).

Marcador ajustat fins al darrer minut

El conjunt italià s’ha col·locat per davant per primera vegada des del 3-2, però el Barça Lassa ha sabut reaccionar corrent en la transició i liderat de la mà d’un inspirat Heurtel (46-50 min 27).

El matx s’ha ajustat en un intercanvi constant de cistelles entre blaugranes i italians. El conjunt local ha sabut aprofitar el desencert ofensiu dels de Sito Alonso per agafar la màxima diferència (61-56, min 35). Amb 9 punts seguits de Theodore els locals han pogut mantenir-se al capdavant del duel amb el 74-65 a dos minuts per al desenllaç.

El Barça Lassa no ha deixat de lluitar i en dues possessions s’ha situat a tres punts amb triples de Moerman i Ribas (74-71) i amb un minut per endavant. En aquests darrers instants els blaugranes no han estat encertats en atac, cosa que ha aprofitat l’AX Milà per imposar-se tot i la lluita barcelonista (78-74).

El proper repte dels de Sito Alonso serà aquest diumenge al Palau Blaugrana contra l’UCAM Múrcia (12.30 hores), en un duel de la Lliga Endesa en què els barcelonistes buscaran retrobar-se amb la victòria.