València Basket – FC Barcelona Lassa: Derrota amb final cruel (67-64)

Els de Bartzokas no poden superar el València Basket en un partit que s’ha decidit en la darrera jugada i finalitzen la seva participació al play-off

El Barça Lassa no pot superar el València Basket en el tercer i definitiu partit dels quarts de final del play-off de la Lliga ACB. Les grans actuacions de Rice (18 punts) i Tomic (14 punts i 20 de valoració) han permès al Barça arribar amb opcions de victòria fins al darrer segon del partit, però l’últim intent de Rice no ha tingut encert i el València s’ha endut la victòria.

Una derrota cruel, perquè els de Bartzokas han pogut reconduir un inici dominador dels valencians, que, amb un gran encert, han aconseguit el primer avantatge (15-3, min 3). Però dos triples seguits d’Oleson i Koponen, respectivament, han donat aire a l’atac culer (15-9, min 7). El segon quart ha tingut un inici molt diferent del primer, ja que hi ha hagut un constant intercanvi de cistelles, en què el Barça ha tingut en Renfroe i Oleson, amb sis punts cadascun, els seus màxims exponents (25-20, min 17). A més, un triple d’Oleson ha servit per eixugar la diferència inicial i culminar una gran reacció del Barça (31-26, min 20).

Mantenen el ritme

Ja al tercer quart, Oleson ha continuat fent-ne de les seves. El seu encert des de la línia de tres, acompanyat per un triple de Rice, han permès mantenir controlada l’empenta local (37-32, min 23). Seguidament, Eriksson i Tomic han emergit per retallar distàncies i arribar al darrer quart amb el matx obert (49-47, min 30).

Apareix Rice

Arribats al moment decisiu, Rice ha posat el seu talent al servei de l’equip. El talentós base ha convertit 16 punts a la segona meitat i ha ofert un recital tècnic per superar defenses rivals i clavar triples que han mantingut viva l’esperança de la victòria fins al final (60-59, min 34). Finalment, en un desenllaç a cara o creu, els dos triples llançats pel mateix Rice no han acabat a dins, i el València, finalment, serà l’equip que jugarà les semifinals (67-64, min 40).