Tres partits per certificar el factor pista als play-offs

Tres partits per certificar el factor pista als play-offs

Els duels directes que hi haurà a la part alta poden fer variar la classificació final de la Lliga Regular

El Barça Lassa afronta la recta final del curs a la Lliga Regular de la Lliga Endesa amb el gran objectiu de tenir el factor pista a favor als play-offs. Actulment els de Bartzokas són quarts, amb un balanç de 20-9, i es troben a tan sols un partit del Baskonia, que ocupa la tercera posició. L’equip basc té una derrota menys i aquest dijous juga a la pista de l’Iberostar Tenerife un partit ajornat.

En cas de triomf canari, el Barça acabarà el dia com a tercer classificat. Si guanyen els vitorians, tot continuarà igual a la taula i els blaugranes hauran d’esperar una derrota dels vitorians –combinada amb triomfs blaugrana– per aspirar al tercer lloc, ja que en cas d’empat el Barça en sortiria beneficiat gràcies al basket-average.

El lideratge

A dia d’avui el València Basket i el Reial Madrid ocupen les dues primeres posicions de la taula. El primer d’ells té un balanç de 22 triomfs i set derrotes, mentre que el Madrid ha disputat un partit menys i podria igualar els valencians en el lideratge de la Lliga. Tant la primera com la segona posició són molt difícils d’aconseguir, i tan sols un daltabaix de tots dos equips, combinat amb tres victòries blaugrana, permetria als catalans poder aspirar als primers llocs de la taula.

Els pròxims rivals

El Montakit Fuenlabrada serà el pròxim rival del Barça Lassa aquest diumenge 7 al Palau (12.30). L’equip madrileny ja s’ha assegurat la permanència una temporada més a la Lliga Endesa i arriba sense cap pressió a Barcelona, fet que encara els fa més perillosos. El blaugrana Hakanson, cedit al Fuenlabrada, ha guanyat experiència i minuts a Madrid.

Qui també visitarà el Palau és un rival directe per les quatre primeres places: l’Iberostar Tenerife (dijous 11, 19.30 h). El conjunt canari, recentment guanyador de la FIBA Champions League, està completant un curs d’ensomni i va superar els blaugranes a la primera volta per 71-60. Per tant, a banda del triomf pot ser clau recuperar l’average en cas d’empat a triomfs al final de la competició.

L’últim partit de la Lliga Regular serà a Santiago de Compostel·la, el 14 de maig, contra l’Obradoiro, que està jugant per evitar el descens. Si bé és cert que en l’última jornada ja pot estar salvat, en el cas que necessiti el triomf vèncer a Fontes do Sar serà realment complicat, com ho ha estat en els darrers anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut