fcb.portal.reset.password

Stefan Peno, en acció a Manresa | FOTO: V. SALGADO - FCB

Les circumstàncies i les lesions en els jugadors exteriors han propiciat que el base serbi Stefan Peno, que va arribar a Barcelona amb 14 anys, i Pol Figueras, natural de La Selva del Camp (Baix Camp) i que va començar el seu periple al Barça amb 12 anys, fossin aquest diumenge a Manresa els bases del primer equip, un fet inèdit fins ara a la història recent de la secció.

Tan sols tenen 19 i 18 anys, respectivament, però en les últimes setmanes estan entrenant amb el primer equip i guanyant-se la confiança de l’entrenador Bartzokas, al qual no li ha tremolat el pols per fer-los jugar quan ha necessitat dos bases. Peno ha estat un habitual amb el primer equip des de l’inici de la pretemporada, mentre que Figueras ha anat alternant sessions amb el primer equip i amb el filial.

Seguir treballant al màxim

Stefan Peno ja havia debutat amb la samarreta del Barça Lassa el curs 2014/15 en un partit contra el CAI Saragossa al Palau. Ahir, però, va sortir en el cinc inicial a Manresa i va disputar un total de 10 minuts. “Agraeixo tota la confiança que m’estan donant els tècnics, els quals m’estan ajudant molt a millorar dia a dia. Sóc conscient que el camí que em queda per recórrer és llarg i he de millorar en totes les facetes del joc”, explica Peno.

Pol Figueras, per la seva banda, sí que va fer el seu debut oficial a la Lliga Endesa. “Per a mi haver debutat amb el primer equip és un somni fet realitat. Quan estàs allà ho trobes normal perquè et vas acostumant a les coses que et passen però quan hi penses veus me’n recordo de molta gent i de totes les hores que hi he dedicat”, comenta Figueras, que afegeix que “tampoc vull que sigui flor d’un dia, així que seguiré treballant al màxim per tenir més oportunitats i aprofitar-les”.

Tornar a dalt