Reial Madrid – FC Barcelona Lassa: Exhibició culer i a la final (93-99)

El Barça Lassa, amb un Rice estel·lar, ha aconseguit endur-se el Clàssic i jugarà dissabte la final de la Supercopa davant el Gran Canària

Primer partit oficial de la temporada i primera gran victòria del FC Barcelona Lassa davant el Reial Madrid (93-99) a les semifinals de la Supercopa d’Espanya. El conjunt blaugrana, liderat per Tyrece Rice (30 punts), ha realitzat una gran exhibició al Buesa Arena i dissabte (19.00 h) es disputarà el primer títol de la temporada davant l’Herbalife Gran Canària.

El partit ha començat de manera molt igualada, amb tots dos equips molt endollats ofensivament. Els triples del Reial Madrid (cinc al primer quart) i la gran actuació de Tyrese Rice, que ha anotat 11 punts al primer quart, han estat el més destacat de cada equip, per marxar al final del primer període amb un 26-26.

Ja al segon quart, el conjunt de Georgios Bartzokas no ha perdut la cara al partit, tot i que s’ha vist en un moment crític amb un parcial de 10-1 per als madridistes. L’equip blaugrana ha aconseguit revertir la situació amb caràcter i un gran Ante Tomic, juntament amb Rice, per marxar al descans amb un ajustat 48-47.

Després del descans, la igualtat i el joc ofensiu han continuat presents al Fernando Buesa Arena, amb l’ensurt de la possible lesió de Rice, que ha patit un fort cop al genoll esquerre. Per sort, el cop ha quedat en res i el nord-americà ha pogut tornar al partit. El conjunt català ha estat superior i el tercer quart ha arribat al final amb el Barça per davant al marcador (70-73) i liderat precisament per Rice, juntament amb Tomic i Claver.

L’últim quart, decisiu

El Clàssic, summament igualat, s’ha decidit a l’últim quart, que ha seguit amb la mateixa tònica dels tres anteriors, amb tots dos equips a un nivell molt semblant. El Barça ha arribat a estar 9 punts per sobre, però Llull (27 punts) s’ha encarregat de mantenir el Reial Madrid amb vida fins al final. Finalment, amb un gran treball de tot l'equip blaugrana i Rice liderant-lo fins al final, el conjunt culer ha aconseguit vèncer per 93-99 i endur-se el Clàssic

Amb aquesta gran victòria, els homes de Bartzokas disputaran la final de la Supercopa dissabte a les 19.00 h, també a Vitòria, davant l’Herbalife Gran Canària, que ha vençut el Baskonia en l’altra semifinal (80-84).