Anadolu Efes - FC Barcelona Lassa: Reacció incompleta a Istanbul (72-68)

Un parcial de 0-13 a la segona part liderat per Tyrese Rice no ha estat suficient per endur-se la sisena victòria a l’Eurolliga

El Barça Lassa de bàsquet ha tornat a perdre a Turquia, aquest cop davant l’Anadolu EFES Istanbul, per un ajustat 72-68. El conjunt de Bartzokas visitava Istanbul per segona vegada amb l’objectiu d’aconseguir la sisena victòria a l’Eurolliga en una pista complicada, on només el CSKA havia aconseguit vèncer. L’enfrontament entre turcs i blaugranes no ha començat de la millor manera per al Barça Lassa. I és que cada quart que passava, el conjunt de Velimir Perasovic augmentava les distàncies. Un últim parcial de 0-13 i dos triples finals de Doellman i Rice semblaven decidir l’enfrontament a favor dels culers, però un 2+1 final ha deixat el Barça Lassa sense opcions de reaccionar.

Precipitació blaugrana

L’Anadolu EFES Istanbul ha tingut la primera pilota del partit i, al límit de la possessió, Osman ha convertit el primer triple dels cinc que acabarien anotant els turcs al primer quart. El conjunt de Velimir Perasovic s’imposava amb contundència en cada una de les accions que tenia i augmentaven les distàncies a poc a poc. Tant és així que, amb 11-3 al marcador, Georgios Bartzokas ha decidit demanar un temps mort per canviar el rumb del partit. El canvi de xip ha arribat a través d’un triple de Holmes i un parcial de 0-5 protagonitzat per Rice (15-11, min 8). Els primers deu minuts han acabat amb quatre punts de Tomic i 21-15 a l’electrònic.

La bona entesa d’Alex Renfroe i Tyrese Rice aguantava el Barça Lassa. I és que un triple del base nord-americà amb passaport bosnià i una cistella de Rice mantenien els quatre punts de diferència entre turcs i catalans, el més a prop que han estat de l’EFES. La precipitació blaugrana en atac ha provocat de nou un avantatge de fins a 12 punts (36-24). El Barça Lassa tancava la primera part amb una pilota robada per Renfroe –la tercera dels primers 20 minuts– i convertida per Rice (36-28).

Obligats a reaccionar

El Barça Lassa ha intentat reaccionar. Tomic i Claver han aconseguit retallar distàncies en el marcador. Instants més tard, amb el Barça més erràtic del partit, els turcs han posat la directa amb la intenció de sentenciar un duel caracteritzat per les ratxes d’ambdós equips. I és que un triple errat per Renfroe ha desembocat en un parcial turc de 9-0 (48-32). Ha hagut d’aparèixer Rice per trencar l’anotació local i del canell de Justin Doellman i Koponen arribaven dos triples, que mantenien les esperances blaugrana.

Amb 54-45 al marcador, el Barça Lassa afrontava un últim quart més que decisiu. Els homes de Bartzokas n’eren conscients i han aconseguit acompanyar una bona defensa amb cistelles incontestables. L’EFES es mantenia en els 54 punts i el Barça Lassa, guiat per un Rice més líder que mai, feia bons els triples de Doellman i Koponen al final del tercer quart i augmentava el parcial fins a un 0-13 (54-52). Per la seva banda, Heurtel era l’encarregat de trencar l’anotació blaugrana, però el partit ja havia canviat definitivament. Tant l’EFES com el Barça es podien emportar la victòria.

Desenllaç sense fortuna

L’ambient càlid a la pista de l’EFES Istanbul ha marcat els últims minuts d’un enfrontament vibrant. El Barça Lassa, que no ha deixat de lluitar, volia culminar la feina feta amb una victòria. Com no podia ser d’una altra manera, Tyrese Rice –màxim anotador del partit amb 22 punts– ha estat l’encarregat de posar els homes de Bartzokas per davant per primera vegada (66-68). No obstant això, un 2+1 favorable al conjunt turc als últims segons ha desembocat en la sisena derrota blaugrana en aquesta Eurolliga per només quatre punts de diferència (72-68).