Panathinaikos Superfoods – FC Barcelona Lassa: El triomf a domicili es resisteix (71-65)

Panathinaikos Superfoods – FC Barcelona Lassa: El triomf a domicili es resisteix (71-65)

Els 11 triples dels de Xavi Pascual i les pèrdues blaugrana pesen massa en la desfeta dels de Bartzokas, que s’han mantingut dins del partit fins al final però que no han pogut sumar el novè triomf a l’Eurolliga

No ha pogut ser i el FC Barcelona Lassa de bàsquet continua sense poder fer un cop sobre la taula a domicili. Contra el Panathinaikos de Xavi Pascual, que ha tingut en el triple una de les seves millors armes (11 T3), l’equip de Bartzokas no ha pogut canviar aquesta dinàmica i, tot i que ha tingut opcions d’endur-se el triomf fins al final, ha acabat sumant la setena desfeta consecutiva lluny del Palau a Europa (71-65). Bourousis i Rivers, amb 14 i 13 punts respectivament, han estat els jugadors més determinants per als grecs, els que han agafat les regnes del matx quan el Barça s’ha acostat amb perill a l’electrònic i han evitat un possible triomf blaugrana.

Fan mal des de la línia de 3

Si en total el Panathinaikos ha transformat 11 triples, 7 han arribat durant els primers dos períodes. Unes accions que han fet molt mal a un Barça que ha marxat al descans amb el resultat de 36-29 en contra.

La defensa dels locals, sumada a les 10 pèrdues blaugrana durant els primers dos quarts, també ha estat clau. I això que els primers minuts de joc han estat igualats, amb un encert similar en les dues cistelles, i el primer període ha acabat amb 15-13 (min 10). A més, tot i que Rivers ha fet el 20-15 (min 12), un parcial de 2-10, amb un triple de Doellman, una cistella de Vezenkov i cinc punts de Koponen, ha posat el Barça per davant per primera vegada des del 0-2 inicial (22-25, min 15).

Però els grecs s’han refet des de la línia de tres –dos triples de Singleton i un mes de Rivers- i, amb un parcial de 12-0, han posat la primera gran renda a l’electrònic (34-25, min 18). Al final, quatre punts de Doellman –n’ha fet 11 en els primers 20 minuts- han reduït l’avantatge fins als 36-29 amb què els dos equips han anat cap a vestidors.

Reacció blaugrana

Mantenint l’efectivitat en el llançament des de la línia de tres, Calathes ha iniciat el tercer període posant el +10 a favor dels de Xavi Pascual (39-29), mentre que Feldaine ha tallat la progressió del Barça amb un nou triple (46-38, min 26).

Els de Bartzokas, però han continuat treballant per reduir la diferència. I ho han aconseguit. Primer s’han pogut col·locar a tres punts, amb una bona defensa, un triple de Claver i cinc punts de Rice (49-46, min 29). Posteriorment, la concentració ha tingut el seu premi i, tot i que Kenny Gabriel i Bouroussis han tancat el tercer període amb el 54-46 (min 30), dos triples pràcticament consecutius de Koponen i Vezenkov han tornat a igualar el duel (55-54, min 33).

Tot per decidir

Amb la igualtat de nou reflectida en el marcador, de nou les pèrdues blaugranes han estat difícils de contrarestar per als de Bartzokas (21 en total), que han vist com un parcial de 8-2, amb el tercer triple de Singleton (3/3), ha tornat a separar el Panathinaikos (63-56, min 35).

Ja de forma definitiva perquè, tot i que el Barça ha tingut més continuïtat i encert en aquests minuts, els de Pascual no han fallat davant la seva afició i han evitat que el Barça pogués capgirar la situació. Això sí, les opcions de fer-ho s’han mantingut fins al final, amb cistelles ràpides de Faverani (67-63, min 37) i Koponen (69-65, min 38). Però el Barça no ha pogut sumar el triomf a Grècia (71-65) i haurà d’esperar a aquest divendres, al Palau contra el Baskonia (19h), per sumar la victòria número 9 en aquesta Eurolliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut