La generació Sub-20 del Barça Lassa, amb minuts de qualitat al primer equip i a la LEB Or

La generació Sub-20 del Barça Lassa, amb minuts de qualitat al primer equip i a la LEB Or

Peno (1997) ha disputat aquest curs 23 partits amb el primer equip i 21 amb el Barça B, mentre que Kurucs i Aleix Font són dos dels millors jugadors de la generació del 1998 a la LEB

El bàsquet formatiu blaugrana està rendint a un gran nivell aquesta temporada, i jugadors joves com Stefan Peno, Aleix Font i Rodions Kurucs, del Barça B, han estat tota la temporada a cavall entre el primer equip i el filial. Un cop el segon equip s’ha assegurat la permanència a la categoria de plata, repassem quina incidència han tingut en el filial els jugadors de la generació del 1997, 1998 i 1999. Cal destacar que el Barça Lassa B és un dels pocs equips professionals que competeixen a la LEB Or donant protagonisme als jugadors joves en una categoria en què predomina l’experiència i la veterania.

Generació 1997

L’únic component d’aquesta generació que ha jugat amb el Barça Lassa, Stefan Peno, ha estat tota la temporada entre el primer i el segon. Ha disputat un total de 44 partits, 23 amb el primer equip entre Lliga Endesa, Eurolliga, la Supercopa Endesa i la Copa del Rei, i 21 amb el Barça B a la LEB Or. El seu creixement ha estat constant, i això s’ha vist reflectit en els seus números: 11,9 punts, 3,2 rebots, 3,2 assistències per 13,1 de valoració en 24 minuts de mitjana. El base serbi, que compta com a jugador de formació, forma part del Barça des de l’estiu del 2011, quan tenia 14 anys. Finalment, cal recordar que l’aler pivot Alex Mazaira, també del 1997, ha disputat 16 partits aquest curs amb el filial.

En comparació amb altres jugadors de la mateixa edat a la LEB Or, tan sols Xabi López-Arostegui, del CB Prat, té un paper principal al seu equip: 12,2 punts, 5,2 rebots i 13,9 de valoració.

Generació 1998

El Barça Lassa ha comptat aquest curs a la LEB Or amb un gran estol de jugadors de 18-19 anys. Pol Figueras (2 partits a l'ACB), Màxim Esteban, Atoumane Diagne, Rodions Kurucs i Aleix Font han estat una part activa també del Barça B, i els dos últims han tingut molt protagonisme en el seu primer any amb fitxa sènior, a banda d’estar en dinàmica de primer equip des de fa mesos.

I és que Aleix Font, amb 10,7 punts (amb un percentatge del 37% en triples) en 24 minuts per partit, ha estat un dels millors exteriors de l’equip i també de la seva edat. El mateix per a Rodions Kurucs, que ja ha debutat amb el primer equip a l’Eurolliga i que, amb 9,5 punts de mitjana en 21 minuts a la LEB Or, també ha destacat com a referència. Tots dos estarien en un cinc ideal de joves de la categoria.

A la categoria, tan sols el pivot Felipe Dos Anjos, jugador que pertany al Reial Madrid i que està cedit a l'Oviedo, té impacte a la categoria: 8,9 punts, 6,1 rebots i 12,3 de valoració.

Generació 1999

Quatre jugadors de l’any 1999 han pres part a la LEB Or aquesta temporada. L’aler pivot Sergi Martínez ha estat el jugador més utilitzat d’aquesta edat per Alfred Julbe, amb un total de 29 partits amb 16 minuts de mitjana. Martínez, doncs, ha viscut un gran aprenentatge aquest curs combinant el segon equip amb el júnior. Tres companys seus en edat júnior, Arnas Velicka (10 partits i 18 minuts de mitjana), Raimon Carrasco (5 partits) i Andrija Marjanovic (1), també han debutat.

Per acabar, cal destacar el debut de Nikola Zizic, de l’any 2000, també en una LEB Or en què els joves blaugrana han estat protagonistes aquesta temporada. El bàsquet formatiu del Barça Lassa, doncs, segueix el seu curs i diversos jugadors ja han tingut l’oportunitat de debutar amb el primer equip i també amb el Barça B.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut