Maccabi – FC Barcelona Lassa: Cop d’efecte a Tel Aviv (69-79)

Els de Bartzokas liderats per Rice, Koponen i Dorsey - 21, 14 i 11 punts respectivament - sumen una victòria important per situar-se amb tres victòries

El Barça Lassa ha sortit victoriós davant el Maccabi de Tel Aviv en una de les pistes més complicades de l’Eurolliga (69-79). Liderats per Rice, Koponen i Dorsey amb 21, 14 i 11 punts respectivament, els blaugranes han sumat la tercera victòria de la competició i agafen confiança de cara al futur en un calendari molt exigent.

Després de la victòria davant el Brose Bamberg al Palau en l’últim partit d’Eurolliga, els blaugranes volien encadenar la segona victòria consecutiva a Europa. L’exigent calendari no permet cap treva als de Bartzokas i per tant, sabien de la complicació del duel davant el subcampió d’Europa. L’ambient hostil i l’anotació ràpida dels locals han fet iniciar el duel amb complicacions després d’un parcial de 7-0. Poc a poc, però, gràcies al rebot ofensiu i l’encert des del tir exterior han fet que el Barça donés la volta a l’electrònic (18-20, min 10).

Però els de Tel Aviv han reaccionat en l’inici del segon quart i amb un parcial de 12-5 han tornat a agafar avantatge (31-25). Les anotacions i la inspiració d’Andrew Goudelock i Maik Zirbes estaven posant en complicacions la defensa blaugrana. Però els de Bartzokas no han abaixat la guàrdia en cap moment. Creien en ells mateixos. Sobretot, del canell de Rice, del rebot ofensiu de Dorsey - set en total - i de la lluita de Vezenkov. Tres triples consecutius del Barça – dos d’ells de Rice- han permès al Barça capgirar el duel i s’ha refet donant un cop d’efecte amb un parcial espectacular de 4-17. Una reacció que ha fet que el Barça Lassa marxés al descans manant en el marcador (34-40, min 20).

Rice i Koponen, claus

Tot i els cinc punts consecutius del Barça Lassa només començar la segona meitat, els homes de Rami Hadar han reaccionat amb un parcial de 7-0 per apropar-se en el marcador. Devin Smith i Goudelock eren els homes que lideraven la reacció dels israelians. En aquest context del partit, ha aparegut la figura de Koponen que amb un triple i una falta a favor antiesportiva ha anotat cinc punts per trencar amb la dinàmica negativa. Estava patint mentalment el Barça i la reacció de finlandès ha refredat el Menora Mivtachim Arena. Una reacció que ha tornat l’avantatge de set punts (43-50, min 27). Això ha animat el Barça i ha deixat tocat als locals. Rice seguia fent de les seves i anotava amb facilitat.

L’inici de l’últim quart ha estat elèctric i espectacular. Els homes de Bartzokas han agafat la directa i s’han enfilat fins als 17 punts d’avantatge (49-66, min 34). Els blaugranes estaven escombrant als israelians de la pista. Eren superiors clarament.  El partit semblava sentenciat, però al bàsquet no es pot donar cap partit per tancat fins al final. El subcampió d’Europa ha tornat a treure les urpes i ha retallat les diferències fins a situar-se a només sis punts a falta d’un minut per acabar (69-75, min 39). El Barça no s’ha posat nerviós i ha sabut aguantar per certificar un triomf merescut en una de les pistes més complicades de la competició. Un triomf que serveix al Barça per donar un cop d’efecte i encarar els següents duels amb optimisme.