Les dades de la victòria blaugrana en el Clàssic

Les dades de la victòria blaugrana en el Clàssic

Els homes de Bartzokas, liderats per un Palau ple a vessar i un Tomic imparable, van aconseguir atrapar el Reial Madrid en la classificació

El FC Barcelona Lassa es va imposar per segon cop aquesta temporada al Reial Madrid per 85-75 en un partit de màxima exigència. El conjunt de Bartzokas, tot i les múltiples baixes amb les quals arribava a l’enfrontament, va oferir una gran imatge davant una afició que va emplenar el Palau Blaugrana. És la segona victòria consecutiva del tècnic blaugrana contra Pablo Laso després de vèncer en les semifinals de la Supercopa Endesa disputada a principi de temporada i augmenta a 10 les victòries que el FC Barcelona Lassa ha aconseguit davant els blancs –com a local- en els últims 11 partits de Lliga regular. El pròxim duel entre ambdós equips tindrà lloc el proper 18 de novembre en l’Eurolliga, també al Palau Blaugrana. 

Si en la Supercopa va ser Rice qui va liderar l’equip amb una autèntica exhibició, ahir va ser Ante Tomic qui va brillar en els moments més importants. El pivot croat va aportar 19 punts, 7 rebots i 5 assistències, i va acabar amb 33 de valoració que li han valgut la designació de millor jugador de la jornada per segon cop aquesta temporada i quart en la seva carrera. Tomic va estar en pista durant 27 minuts amb unes estadístiques més que notables: 8/11 en tirs de dos (72%) i 3/4 en tirs lliures (75%). Dels 7 rebots, 5 van ser en tasques defensives i 2 en l’apartat ofensiu, mentre que les seves 5 assistències van comportar 14 punts més per als blaugranes. A aquestes dades cal sumar-hi els 2 taps i les 5 faltes rebudes que van originar en els 33 punts finals de valoració (la seva millor valoració són 36 punts). No només va brillar Tomic en l’individual, ja que el FC Barcelona Lassa també va obtenir uns registres mai obtinguts en la seva història. L’equip va batre el seu propi rècord de percentatge d’encert en tirs de dos en aconseguir un 71% d’efectivitat.

Bartzokas va voler destacar l’actitud de l’equip i el bon nivell mostrat davant de cistella: “Hem estat molt constants, tant en atac com en defensa, durant tot el partit a excepció del tercer quart. La intensitat ha estat mèrit dels jugadors”. El tècnic grec va mostrar incidència en el nivell defensiu, ja que, segons ell, “si vols guanyar títols la defensa és molt important i avui –per ahir- ha estat molt bona, i en atac també hem pogut fer cistelles senzilles a la zona”. La victòria contra un Reial Madrid que no coneixia la derrota va ser la confirmació, segons ell, que “aquest any veurem moltes derrotes”. “Tots els partits son molt durs i és molt difícil ser constant. Ara mateix, cap equip pot jugar al màxim nivell”, va afegir. L’entrenador del FC Barcelona Lassa va convocar per a aquest partit Peno, Pol Figueras, Sergi Martínez i Sena, del Barça B, a qual s’hi ha de sumar Vezenkov, ja que, tot i ser jugador del primer equip, té fitxa del B. La temporada és molt llarga i necessitarà tots els seus efectius per aconseguir els diferents objectius que té l’equip a mitjà i llarg termini: “Aquestes dues ultimes victòries són molt importants. Cada partit compta i el més important arribarà amb la Copa del Rei de febrer i amb el play-off”. “Vull agrair el paper de l’afició, que s’ha mostrat molt civilitzada, esperava un ambient així i no m’ha decebut”, va dir, finalment, Bartzokas.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut