Les 10 curiositats del duel NBA al Sant Jordi

Les 10 curiositats del duel NBA al Sant Jordi

L’espectacle de la millor Lliga del món va aterrar a Barcelona de la mà dels Oklahoma City Thunder, que van jugar contra el Barça Lassa al Palau Sant Jordi
  • El Palau Sant Jordi va registrar una assistència de 16.236 espectadors. La dificultat per accedir al pavelló va provocar que molts aficionats arribessin amb el xou començat, però finalment l’aspecte del Sant Jordi va ser de luxe. Els aficionats s’ho van passar d’allò més bé amb l’ambient NBA, amb sortejos, proves a la pista i espectacles musicals.
  • Els dos exjugadors blaugrana dels Oklahoma City Thunder van tenir actuacions molt similars en el partit. Àlex Abrines i Ersan Ilyasova van ser a pista 15 i 17 minuts, respectivament, i tots dos van sumar sis punts. El mallorquí va anotar els seus punts en el tram final del duel, però l’acció més destacada va ser un tap sobre Dorsey només trepitjar la pista. El turc, en canvi, va anotar els seus punts amb dos triples a la segona part.
  • Juan Carlos Navarro es va endur la samarreta d'Àlex Abrines amb el dorsal '8' dels Oklahoma City Thunder. "Estava parlat d'abans. Ens devíem una samarreta, i m'ha donat la seva", va dir el capità blaugrana després del partit. 
  • Stefan Peno, escortat per Oleson i Navarro. El jove base blaugrana va ser el titular davant les baixes dels directors de joc del primer equip –Rice, Koponen i Ribas-. Peno va estar a l’alçada en la defensa sobre Russell Westbrook, i en els minuts que no va estar a la pista van ser Oleson i Navarro els qui van dirigir el joc blaugrana.
  • Al descans, l’NBA va homenatjar tres llegendes a la pista del Palau Sant Jordi. El públic va poder homenatjar tres dels jugadors més destacats dels últims anys a la millor Lliga del món: Jason Richardson, que va destacar en els seus primers anys a Golden State i va guanyar en dues ocasions el concurs d’esmaixades de l’All-Star; Shawn Marion, que va destacar sobretot als Phoenix Suns, i Ron Harper, guanyador de cinc anells de l’NBA.
  • Tres jugadors del primer equip de futbol del FC Barcelona van gaudir també de l’espectacle de l’NBA. Aleix Vidal, Paco Alcácer i Jordi Masip van estar al Palau Sant Jordi i van vibrar a peu de pista amb el partit entre el Barça Lassa i els Oklahoma City Thunder. A més, el directiu Dídac Lee també hi va ser present.
  • La mascota dels Oklahoma City Thunder, Rumble The Bison, va ser un dels protagonistes principals de la nit al Palau Sant Jordi. Es va moure per tot el pavelló, interactuant amb els aficionats i repartint regals amb un tirador elàstic des de la pista.
  • Una de les tradicions en aquest tipus d’espectacles esportius als Estats Units és la KissCam. Consisteix en que durant els temps morts, una càmera enfoca parelles de la grada, i aquests s’han de fer un petó. Durant l’últim quart del partit, la KissCam del Palau Sant Jordi va protagonitzar una de les anècdotes: la càmera va enfocar Bojan Krkic, exjugador del Barça de futbol i actual futbolista de l’Stoke City de la Premier League, i aquest va haver de fer un petó a la seva parella entre el somriure de la resta d’espectadors.
  • Durant la jornada del partit entre el Barça Lassa i els Oklahoma City Thunder, l’NBA va anunciar el programa dels seus ambaixadors a Europa. A la llista hi ha dos exjugadors del FC Barcelona, com són Audie Norris i Efthimios Rentzias. El nord-americà va vestir de blaugrana entre els anys 1987 i 1993, i ha seguit vinculat de manera activa al Club. El grec, per la seva banda, va jugar al Palau Blaugrana entre el 1997 i el 2002.
  • El dia després del partit, una representació de l’NBA i dels Oklahoma City Thunder han visitat les instal·lacions de la Ciutat Esportiva. Peter Fink, vicepresident d’esdeveniments de l’NBA; Mark St Yves, mànager d’equipament dels OKC, i Paul Rivers, director d’operacions de bàsquet dels OKC han estat els membres que han visitat la Ciutat Esportiva.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut