Koponen: “De jove odiava el bàsquet, però a poc a poc em va acabar enamorant”

Koponen: “De jove odiava el bàsquet, però a poc a poc em va acabar enamorant”

El jugador finlandès s’ha presentat com "un 'combo-guard' que pot jugar amb i sense pilota” i s’ha mostrat amb ganes de treballar i d’ajudar al màxim l’equip

Petteri Koponen ja ha estat presentat com a nou jugador del Barça Lassa. El jugador finlandès lluirà el dorsal ‘25’ i ha signat per tres temporades. Koponen, fill d’una jugadora professional a Finlàndia, ha explicat que, de petit, “odiava el bàsquet perquè havia d’anar a veure els entrenaments de la meva mare”, però que, amb el temps, “vaig començar a jugar als 7 anys i em va enamorar”.

El directiu responsable de la secció, Joan Bladé, i el mànager esportiu, Rodrigo de la Fuente, han acompanyat el nou jugador blaugrana a la presentació. Bladé ha destacat que al Barça Lassa tothom està "content i il·lusionat amb la incorporació del Petteri”, i ha destacat que el jugador va formar part del cinc ideal de l’Eurocup el 2015, any en què va aixecar aquest títol continental. D’altra banda, De la Fuente ha explicat que “el coneixia des que jugava a Itàlia”, i que Koponen és “un jugador molt versàtil que serà una gran arma en el joc exterior”.

El primer contacte amb el FC Barcelona

El jugador, content, ha explicat que “és un gran honor ser al Barça Lassa”, i que se’l pot anomenar ‘KOP’. L’escorta ha insistit molt en la feina d’equip que s’ha de fer a partir d’ara i fins a l’inici de la temporada, i ha afegit que farà “el que l’entrenador digui”.

Koponen ha recordat que ja ha jugat amb Rice al Khimki, i que poden jugar tots dos plegats al parquet sense problema. “Tenim molt bon 'feeling' jugant junts”, ha reconegut. “Podem jugar amb i sense pilota, depèn del que vulgui l’entrenador o qui sigui el rival”, ha afegit. A més, el finlandès s’ha mostrat ambiciós i amb ganes d’aixecar títols.

El ‘25’ blaugrana també ha elogiat els joves que s'entrenen amb el primer equip. Koponen ha assegurat que els jugadors del planter “tenen molt de talent i futur al Barcelona”, a més d’afegir que són una gran ajuda als partits i els entrenaments.

El bàsquet, el futbol i la nova connexió amb Finlàndia

Koponen ha explicat que el bàsquet és cada cop més popular a Finlàndia gràcies a la tasca feta per la selecció. “Abans era un somni jugar contra els millors. Ara hem estat a tres Eurobaskets i a Bilbao durant el Mundial 2014, on hi havia 10.000 fans de Finlàndia”, ha explicat. A més, ha vaticinat que l’interès pel Barça creixerà al país nòrdic i que “segur que veureu molts fans finlandesos tant al Palau com al Camp Nou”, ha sentenciat entre rialles.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut