Iberostar Tenerife – FC Barcelona Lassa: Derrota en una pista molt sòlida (71-60)

Els homes de Bartzokas han lluitat durant gran part del partit però finalment no han pogut tancar la primera volta amb victòria en una pista gairebé inexpugnable

El Barça Lassa ha perdut davant l’Iberostar Tenerife (71-60) en la darrera jornada de la primera volta. Els homes de Bartzokas, que han realitzat un gran segon quart i han arribat al darrer període amb opcions de guanyar, finalment no han pogut aconseguir la victòria en una sòlida pista, el Santiago Martín, on el Tenerife només ha perdut un partit en tota la Lliga i per només un punt. Sens dubte, l’equip revelació d’aquest primer tram de campionat que suma ja 12 victòries, les mateixes que el Barça Lassa.

El partit ha començat amb un Iberostar Tenerife molt endollat en els triples. Durant el primer quart, els locals han anotat fins a 5 llançaments de tres punts, tres d’ells de Doomekamp, però els blaugrana no s’han arronsat i, mitjançant Doellman i Tomic, han mantingut viu al Barça Lassa. Un triple sobre la botzina de Víctor Claver no ha estat validat pels àrbitres, que han entès que ha estat fora de temps, i els blaugrana han arribat al final del primer quart amb un 23-15 al marcador.

Reacció blaugrana

Amb un Doellman en estat de gràcia (11 punts en els seus primers 13 minuts), els culers han començat a reaccionar, i tot i que han arribat a perdre de 10 punts, els de Bartzokas han retallat als canaris fins arribar a empatar el matx (27-27). El bon ritme anotador de Vezenkov (6 punts en el segon quart) i les bones aportacions de Dorsey i Koponen, han permès als catalans avançar-se al marcador. A més, això sumat a la gran defensa blaugrana (els locals només han anotat 6 punts en tot el quart) ha provocat que el Barça pogués marxar al descans amb la victòria momentània (29-33).

Al tercer quart ha tornat la igualtat. Tot i que el Barça ha aconseguit posar-se sis punts per davant, un parcial de 6-0 pel Tenerife ha servit per tornar a empatar el matx. Una gran cistella de Juan Carlos Navarro ha trencat la ratxa local, però un parcial de 14-2, juntament amb una antiesportiva assenyalada a Rice, ha donat ales als canaris.

Els blaugrana no han estat fins en atac en aquest tercer quart, i això, sumat a una bona ratxa anotadora local, ha provocat que el Tenerife marxés al quart quart amb un lleuger avantatge al marcador (49-43) però amb tot per decidir en els darrers 10 minuts de partit.

L’últim quart, decisiu

Durant els primers instants d’aquest últim quart, cap dels dos conjunts ha pogut encadenar una bona ratxa de punts, i el estira i arronsa ha estat present en tot moment. Triple de White, cistelles de Tomic i Vezenkov, cistella de Bogris. El Barça sense aconseguir retallar i el Tenerife sense desempallegar-se al marcador dels culers.

El matx ha entrat en els darrers cinc minuts amb el resultat totalment obert i amb qualsevol equip capaç d’endur-se el partit, però el Barça Lassa seguia sense poder retallar diferències al marcador. Però els canaris han encadenat diverses cistelles seguides que els hi ha permès poder obrir escletxa al marcador. El Barça Lassa ha intentat reaccionar mitjançant Tomic, però la fortuna tampoc ha estat del cantó blaugrana i la reacció ha estat insuficient. Els canaris, ja en els darrers minuts, han seguit anotant per situar un definitiu 71-60 al marcador.

Finalment, derrota excessiva degut a la falta d'encert en els darrers minuts del matx, amb la qual el Barça finalitza la primera volta amb 12 triomfs i 4 derrotes i serà cap de sèrie en el sorteig de dilluns de la Copa.