FC Barcelona – València Basket: El tercer quart els separa de la final (67-76)

Els de Georgios Bartzokas fan un bon inici, però no poden mantenir l’encert i cauen contra un equip en què han destacat la veterania de San Emeterio i el lideratge de Dubljevic

El FC Barcelona s’ha quedat a un pas de la final de la Copa del Rei. Els de Georgios Bartzokas no han pogut derrotar el València Basket a les semifinals de la competició (67-76) i no podran lluitar per sumar un nou títol al seu palmarès. La veterania d’homes com Rafa Martínez i San Emeterio (18 de valoració), així com l’encert de Dubljevic i d’Oriola al tercer quart, el que finalment ha resultat ser clau, han estat els detonants de la derrota dels blaugranes, que han fet un bon inici però no ha pogut mantenir l’encert després del pas per vestidors.

Tomic, amb 17, i Koponen, amb 16, han estat els màxims anotadors del Barça Lassa, que ara ja se centra en el partit d’Eurolliga contra l’Emporio Armani del proper dijous. Perperoglou, amb un problema al turmell dret, ha resultat baixa d’última hora.

Bon inici blaugrana

Sense espectacularitats, però amb serietat, els de Bartzokas han controlat el ritme dels dos primers quarts des de la defensa i amb un alt encert en el llançament de tres. I això que el València ha dominat els primers minuts, amb un San Emeterio que ha exercit de líder i ha fet 10 punts al primer període (17-19), però ràpidament el Barça ha capgirat la dinàmica. Els triples, la defensa i el rebot han estat clau perquè els culers arribessin al descans amb un +9 a favor (38-29).

L’efectivitat des de la línia de tres (42%, min 20) ha estat la primera d'aparèixer. Perquè, amb un parcial inicial de 0-7, el marcador ha canviat de color després de transformar 5 triples de 8 intents (un de Rice i de Renfroe i tres de Vezenkov). La segona arma, però, ha estat la defensa, que ha forçat el 0/9 de tirs de camp del València, 2/15 en el total del segon període. Això ho ha aprofitat el Barça per ampliar les diferències i superar la barrera dels 10 punts, després d’una cistella de Peno (33-22, min 16). Tot i que Oriola i Van Rossom han reduït les diferències (33-29, min 18), cinc punts consecutius de Tomic han posat el 38-29 al descans (min 20).

Es desperta el València

A la represa, però, el Barça ha tingut problemes per entrar dins del partit, i no ha pogut frenar l’encert que ha recuperat el València Basket, especialment el del triple. Tres de consecutius de Rafa Martínez han reactivat els taronja, que han tornat a capgirar el marcador (41-44, min 26), ara ja camí del triomf final. No s’han aturat aquí, perquè entre Dubljevic (7 punts en 10 minuts), Oriola (9 punts) i el mateix Rafa (10 punts) han aconseguit posar el +11 per als de Pedro Martínez (48-59, min 30).

Tot i que un triple de Koponen sobre la botzina ha fet que el darrer i definitiu parcial s’iniciés amb el 51-59, i que a falta de tres minuts per al final el Barça s’acostés a 5 punts 63-68 (min 37), els valencians han mantingut una renda còmoda, també perquè el desencert blaugrana al tram final ha pesat massa. Finalment, 67-76 per fer que el finalista sigui el València.