FC Barcelona Lassa- Reial Madrid: Exhibició d’orgull blaugrana en el Clàssic (85-75)

FC Barcelona Lassa- Reial Madrid: Exhibició d’orgull blaugrana en el Clàssic (85-75)

Els de Bartzokas se sobreposen a les múltiples baixes amb un gran partit de tot l’equip per superar els blancs; Ante Tomic –19 punts i 33 de valoració– i Perperoglou –18 punts i 18 de valoració– han estat els líders d’un triomf treballat

El Barça Lassa ha tornat a guanyar el Clàssic. Aquest cop en partit de Lliga, i ha fet sumar la primera derrota als blancs a la Lliga. Amb un Palau ple a vessar el Barça Lassa s’ha exhibit per superar les baixes i guanyar un duel importantíssim (85-75).

Afrontaven els de Bartzokas el Clàssic amb cinc baixes importants. Al davant, un Reial Madrid que arribava al Palau amb tot i sense conèixer la derrota en la Lliga. El duel es preveia dur d’entrada. I ho ha estat. Però el Barça Lassa ha començat el partit molt inspirat anotant amb rapidesa. Els tirs d’Eriksson, Vezenkov, Rice i Tomic havien neutralitzat per complet el triple de Llull (9-3, min 5). Del canell de Tomic el Barça ha viscut aquest primer quart, sent el màxim anotador. El Madrid ha reaccionat a poc a poc. Sobretot, des del tir exterior. Tot i això, els de Bartzokas no s’han deixat sorprendre. L’entrada de Dorsey ha dotat l’equip de força i amb solvència ha replicat el Barça. Un rebot defensiu blaugrana i una esmaixada espectacular de Dorsey – assistit per Koponen– ha posat la màxima diferència en aquest primer quart 19-10 (min 8). Al Madrid li costava acabar amb eficàcia les jugades i només des del tir de tres ha aconseguit retallar diferències (20-25, min 10).

Embalats cap al triomf

L’inici del segon període ha estat espectacular per al Barça Lassa. Perperoglou estava sent dels homes més actius. Anotava amb facilitat tan des del tir exterior com des de la pintura. El Madrid només responia a base de triples. I és que 12 dels 23 punts que duia eren de tres. Tomic estava sent decisiu en tasques defensives i no permetia als blancs apropar-se a l’electrònic. Rice liderava l’atac blaugrana i feia anar de corcoll la defensa madridista. Oleson s’apuntava a la festa amb un triple espectacular. Els nervis i el bloqueig mental se situaven del costat de l’equip blanc, que no aconseguia trenar jugades amb facilitat. Al Barça, inspirat, li sortia tot. Un altre triple d’Oleson i un contracop consecutiu blaugrana robat per Rice, assistit per Oleson i esmaixat per Perperoglou, ha fet créixer la diferència en el marcador fins als 16 punts d’avantatge. La màxima del partit. Espectacular estava sent el partit del Barça Lassa, que ha marxat al descans amb una altra esmaixada de Tomic de pel·lícula que ha fet vibrar l’afició d’un Palau ple a vessar i entregat a l’equip (49-33, min 20).

Inspiració de Perperoglou i Tomic

Gaudia l’afició blaugrana del Clàssic. I és que l’equip de Bartzokas s’estava sobreposant a les baixes amb un partit molt treballat de tota la plantilla. El pas pels vestidors no ha fet canviar la tònica del partit. Seguia el Barça inspirat. Sobretot del canell de Perperoglou (18 punts i 18 de valoració)  i Tomic (19 punts i 33 de valoració). El Madrid estava nerviós. El Barça estava sabent trencar la defensa blanca. S’agradaven els de Bartzokas, que, fins i tot, es permetien el luxe de realitzar cistelles espectaculars per fer gaudir l’afició del Palau (65-49, min 28). I és que l’avantatge de 16 punts la continuava mantenint el Barça Lassa.

El Madrid semblava tocat del tot. Però ha intentat reaccionar a la desesperada a l’últim període. I s’ha apropat al marcador amb dos triples consecutius. Era un moment en què s’havia de mantenir la calma. I ho ha aconseguit el Barça, que en cap moment s’ha relaxat. La consigna era clara, i Koponen s’ha encarregat de replicar amb un altre triple. Eren moments elèctrics del duel, que no han fet perdre la tranquil·litat al Barça per seguir manant al marcador (80-71, min 37). Eren moments de tensió. El Barça no volia deixar escapar el partit. Mantenia la calma i no entrava en el joc de desgovern que volia el Madrid.

Amb tot, Rice ha fet desaparèixer qualsevol dubte i ha anotat per posar el 84-72 –gairebé definitiu– que ha fet aixecar-se un altre cop al Palau. El partit ja no tindria gaire més història, i després d'una exclusió de Nocioni, el Barça ha tancat el partit per sumar un triomf importantíssim davant el Reial Madrid. Aquesta és la segona victòria davant els blancs de la temporada i la quarta consecutiva que encadenen els de Bartzokas. Una demostració d’orgull de tot l’equip.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut