FC Barcelona Lassa - Maccabi Fox Tel Aviv: Una victòria per continuar creixent (76-71)

Els de Bartzokas s'ha acomiadat de la competició europea davant la seva afició amb un triomf davant l’equip israelià, que ha anat sempre per darrere en el marcador però no ha posat les coses fàcils

El FC Barcelona Lassa de bàsquet ha pogut brindar un triomf a l’afició en l’últim partit europeu del curs al Palau. Ho ha fet davant d’un Maccabi Fox Tel Aviv que tampoc s’hi jugava res i que ha viscut tot el partit instaurat per sota del Barça, tot i retallar distàncies al final i estar a tocar de la remuntada. El marcador final (76-71) ha servit per allargar els triomfs a casa, després dels assolits contra l’Estrella Roja i el Morabanc Andorra. Tomic, amb 15 punts, Koponen, amb 14, i Oleson i Vezenkov, amb 13, han estat els líders ofensius d’un Barça que segueix preparant el final de la Lliga.

Sempre per davant

Un inici fulgurant de 10-0, amb un Barça endollat, ha donat el tret de sortida a una primera meitat en què els de Bartzokas, efectius especialment des de la línia de tres (7 triples de 13 intents), han anat sempre per davant a l’electrònic (40-32, al descans).

Primer, el Barça ha aprofitat la poca intensitat defensiva del Maccabi en el primer període per aconseguir un 23-11. Després, amb un tram final d’alt encert, ha frenat la reacció dels israelians, que han reduït la diferència després de tres triples (33-32, min 18). Així doncs, 4 punts de Tomic i un triple de Sasha Vezenkov -8 i 9 punts en els dos primers quarts, respectivament- han permès que els de Bartzokas iniciessin la segona part del matx amb avantatge.

Mantenen la diferència

Amb un Koponen que ha agafat la batuta ofensiva, els blaugrana no han patit per mantenir-se per davant en tot el tercer quart. La tònica ha continuat, si bé és cert que el Maccabi ha aconseguit acostar-se ben bé al final del parcial, quan un triple de Landersberg ha posat el 58-54 (min 30).

Però el Barça no s’ha deixat intimidar i ha començat el darrer i definitiu quart amb força. Un triple d’Oleson (61-54) i dos punts de Tomic (63-54) han tornat a obrir l’escletxa i a situar l’equip a la zona de confort de la majoria del partit. Aquí s’hi ha sentit còmode i ho ha aprofitat per marxar d’11 punts, gràcies a un parcial de 9-2 en 3 minuts.

Emoció final

El bàsquet no es tanca fins que sona la botzina i el Maccabi no ha volgut abaixar els braços abans d’hora. Així, i com ha anat fent en tot el partit després d’una diferència gran del Barça, ha reaccionat i s’hi ha tornat a acostar. Aquest cop, a nomes tres punts a falta de 3 minuts. Els nervis s’ha apoderat dels dos equips, que s’han estat un  minut sense anotar. El gel l’ha trencat el Barça, amb dos tirs lliures de Víctor Claver (71-66), però Alexander ha respòs amb un triple (71-69) per fer que l’últim minut de partit fos emocionant.

Tant que el Maccabi ha desaprofitat dos atacs per empatar, mentre que el Barça, a través del tir lliure, no ha deixat escapar una victòria que havia treballat durant els 40 minuts (76-71). Tot plegat perquè l’Eurolliga s’acomiadi aquesta temporada del Palau amb un triomf que permet seguir preparant el tram final de la Lliga.