FC Barcelona Lassa – Iberostar Tenerife: Superats per un rival combatiu (65-73)

Els de Bartzokas cauen davant el conjunt canari, molt encertat des de la línia de tres punts, i es jugaran el factor pista dels play-offs a la darrera jornada

El Barça Lassa s’ha vist superat per l’Iberostar Tenerife (65-73), autor de 14 triples i que ha liderat bona part de l’enfrontament. Els de Bartzokas no s’han rendit en cap moment i han tingut opcions d’endur-se el triomf fins als darrers minuts, però els visitants han arribat a l’últim minut amb un avantatge que han sabut gestionar. Els blaugranes es jugaran el factor pista a la darrera jornada, si bé no depenen d’ells mateixos.

L’Iberostar Tenerife ha demostrat per què és un dels conjunts més destacats de la Lliga Endesa i flamant campió de la Basketball Champions League fa uns dies. Els canaris han sortit molt encertats i intensos a la pista, cosa que els ha permès avançar-se per 0-5. Tot i així, els blaugranes han sabut reaccionar controlant el rebot i forçant pèrdues de pilota dels visitants.

Aquestes recuperacions s’han convertit en cistelles dels de Bartzokas, que de mica en mica han capgirat el resultat fins a situar-se per davant amb un parcial de 7-0 favorable (10-9). El Tenerife, però, ha reaccionat ràpidament mostrant-se efectiu des de totes les zones del camp, especialment des de la línia de triple (6/12 a la primera meitat). Els culers han sabut desfer-se de la pressió en tot el camp dels canaris, però el Tenerife circulava molt bé la pilota en atac i això els ha permès mantenir l’avantatge d’entre cinc i set punts.

La constància barcelonista ha permès que la diferències es reduís a tan sols dos punts al darrer minut abans del descans. Tomic, amb 10 punts a la primera meitat, era l’encarregat de situar el 30-32 amb una acció dins la pintura. Vezenkov, amb tres tirs lliures anotats després d’una falta rebuda mentre llançava un triple als darrers segons de joc de la primera part, situava els blaugranes per davant per segona vegada (33-32).

Igualtat i intensitat

El tercer període ha estat marcat per la igualtat entre els dos conjunts, en uns primers set minuts marcats pel joc aturat contínuament per les faltes. El Tenerife ha tornat a fer bona l’efectivitat des de la línia de triple per agafar una renda de vuit punts al minut 29 (45-53). El matx s’ha desencallat i ha augmentat d’intensitat en un bon espectacle per a l’espectador.

El Tenerife no ha fet cap concessió davant els de Bartzokas, que han trobat en Claver (11 punts) el seu home més encertat en atac amb dos triples consecutius que els apropaven a tan sols quatre punts (56-60). Els visitants continuaven recorrent a la seva arma del tir de tres punts per situar-se novament a nou punts (56-65) quan restaven poc més de tres minuts per al desenllaç del partit.

Un triple de Rice a 1.20 per al final ha situat el 64-67, però una cistella dels visitants i dos errors consecutius del Barça en atac han permès als canaris arribar als darrers 24 segons amb una renda de set punts. Una diferència que ha estat suficient per als visitants per certificar la victòria al Palau tot i la intenció dels blaugranes per reduir-la fins al darrer moment.

Amb aquest derrota, els de Bartzokas se situen sisens a la classificació, amb 21 triomfs i 10 derrotes, empatats amb l’Iberostar Tenerife i l’Unicaja. D’aquesta manera, visitaran la pista de l’Obradoiro en la darrera jornada, on es disputaran el factor pista dels play-offs tot i no dependre d’ells mateixos per aconseguir-lo.