FC Barcelona Lassa – Galatasaray: S’escapa el triomf al darrer quart (62-69)

Els de Bartzokas no han pogut superar els turcs, que s’han endut una ajustada victòria en uns darrers minuts decisius en què el Barça no ha tingut prou efectivitat per guanyar

El FC Barcelona Lassa no ha pogut endur-se la victòria en la visita del Galatasaray al Palau (62-69), tot i que els culers han anat per davant al marcador durant gran part del matx. La falta d’encert al darrer quart ha acabat condemnant els de Bartzokas.

El partit ha començat amb el Barça totalment endollat, amb tres grans cistelles de Vezenkov i amb un Tomic molt actiu en atac. A més, la defensa blaugrana ha estat molt encertada, i només ha permès dos punts dels turcs en els primers cinc minuts.

Vezenkov, endollat

A poc a poc el duel s’ha anat igualant, però el Barça Lassa dominava en tot moment al marcador. Amb Vezenkov com a màxim anotador del quart (8 punts) i amb Xavier Munford debutant a la competició europea amb els culers, el primer període ha arribat al final amb un 16-10 al marcador favorable als locals.

Als de Bartzokas els ha costat una mica més entrar al segon quart, i fins passats els tres minuts no ha arribat la primera cistella, amb una bona esmaixada de Víctor Claver. Els turcs han capgirat el marcador, però dos espectaculars triples de Koponen han tornat a situar els barcelonistes per davant. Finalment, lleuger però merescut avantatge blaugrana per marxar al descans amb un 28-26.

Triples per començar el segon temps

A la represa, els blaugranes han sortit molts encertats, amb dos triples de Vezenkov i Koponen per inaugurar el marcador al tercer temps. Els de Bartzokas continuaven força bé de cara a cistella, amb Koponen, Tomic i Rice anotant de dos, però els turcs, amb Schilb molt actiu, no perdien de vista el marcador.

Quan més ajustat estava el lluminós ha aparegut Navarro amb un triple espectacular que, juntament amb una cistella de Munford, han distanciat momentàniament els culers. Una bona acció de Fitipaldo sobre la botzina ha tornat a retallar distàncies per marxar al darrer quart amb un 50-45 al marcador.

El darrer quart ha començat amb el Galatarasay disposat a revertir la situació, i un parcial de 0-5 els ha servit per empatar. Un bon rebot ofensiu sota cistella de Faverani, però, ha servit per trencar la bona ratxa visitant. Un triple de Diebler i les cistelles d’Alex Tyus han fet mal als de Bartzokas, però un triple de Rice i una cistella de Vezenkov han tornat a posar els locals per davant al marcador a falta de cinc minuts.

Els darrers minuts, decisius

El Barça no acabava de trobar l’encert en atac, i al darrere tres cistelles consecutives del trident format per Schilb, Tyus i Diebler afusellaven els culers. Un gran triple de Diebler situava un +8 al marcador per als turcs, però Vezenkov (màxim anotador culer amb 18 punts), també amb un triple espectacular, ha tornat a ficar el Barça dins del matx a falta d’un minut.

Finalment, els blaugranes no han pogut retallar la distància al marcador i el triomf ha acabat sent per als turcs (62-69). Els culers tindran opció de refer-se davant el seu públic amb el partit de diumenge al Palau davant el Manresa (12.30 hores).